TeamFriesland in de NoordZ krant

NoordZ Friesland College op lokatie

Friesland College op de lokatie in Quatrebras waar het wegensteunpunt moet komen

NoordZ besteedt vandaag aandacht aan TeamFriesland die met een samengesteld team van het Friesland College en het MBO Life Sciences/Nordin deelneemt aan SLIMCirculair.

Ze hebben een flinke uitdaging voorgeschoteld gekregen van opdrachtgever de Provincie Friesland. John Bus van de provincie: 

„Wij hebben al langer contact met het Friesland College”, zegt John Bus, projectleider energietransitie bij de provincie Fryslân. „Daardoor konden wij snel een praktijkcase leveren, waarmee de studenten aan de slag konden en waarbij de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven een vooraanstaande rol speelt.”

Uit het NoordZ artikel

„De studenten kwamen vervolgens met meerdere ontwerpen”, gaat John Bus verder. „We waren blij verrast over de kwaliteit en we hopen in het definitieve ontwerp verschillende elementen die door de studenten zijn uitgedacht, mee te kunnen nemen. Denk aan een groen dak, het hergebruik van regenwater, het gebruik van bio based materialen, het energie neutraal maken van het gebouw, enzovoort.” Overigens wordt in dit project ook samengewerkt met het Nordwin College, die het steunpunt klimaatadeptief en energieleverend maakt. „Er zijn zoveel mogelijkheden, waardoor het niet meeviel om tot bepaalde keuzes te komen”, geeft student Ilse aan. „Met 20 studenten in de groep heb je ook bijna 20 verschillende meningen”, voegt collega Jitske er aan toe. Student Wietske geeft aan dat het een dynamisch groepsproces was, „waar je veel van kon leren. Het was voor iedereen een uitdaging, juist omdat het nieuw voor ons was.”

Docent Jan Witteveen ziet het met een glimlach aan. „Als Friesland College hebben we ons met dit studententeam nadrukkelijk op de kaart gezet. We krijgen overal de complimenten voor het feit dat we echt een team vormen, die alleen voor het beste resultaat gaat.” En die finale op 14 juni? „Die gaan we winnen natuurlijk”, zeggen Ilse, Jitske en Wietske in koor.

Lees het hele artikel op de site

Chris Monaghan