TECHNIEK & KLIMAAT SAMEN IN ÉÉN CHALLENGE

Een lint van licht verbindt Nederland tijdens Earth Hour

Klimaat thema’s centraal

“Meer instroom in techniek, bewustwording en gedrag voor de klimaat thema’s’, dat is wat de SMARTCirculair Energie OntwerpChallenge tot doel heeft. Tijdens Earth Hour op 27 maart willen we dat alle initiatieven samen er voor zorgen dat dorpen en steden ‘door een groen lint van licht wordt verbonden’, aldus Tanja Nolten, organisator van de SMARTCirculair Energie OntwerpChallenge 2021.

Bewuste jongeren

De spin off van deze challenge? “Een steile leercurve van studenten die groeien naar communicatieve 21st century skilled young professionals die niet bang zijn om de kansen voor een circulaire economie ter sprake te brengen.” “En dat is”, zegt Nolten “hard nodig omdat Europa de ambitie heeft om in 2050 een klimaatneutraal en circulair continent te zijn.”

Techniek en Klimaat

Voor de arbeidsmarkt betekent deze klimaat en energietransitie flinke uitdagingen. De vraag naar technici, waar nu al een te kort aan al is, zal alleen nog maar groter worden. Roland Pechtold, CEO bij GroenLeven een bedrijf met de energietransitie als corebusiness zei hierover onlangs in een interview in het AD:

“Wij zijn in Europa op het gebied van duurzame energie het slechtste jongetje van de klas. Omdat wij in 2050 nagenoeg energieneutraal moeten zijn, zal onze groei daarom groter moeten zijn. Hij merkte op dat veel jongeren vanuit intrinsieke motivatie om iets met duurzaamheid te doen bij zijn bedrijf willen komen werken”.

Het kan wel!

En juist dit zijn de jongeren die Nolten hoopt te bereiken met deze challenge voor leerlingen van primair- tot wetenschappelijk onderwijs die door deelname een positieve boost aan het klimaat gaan geven. Een leerling is al aan de slag.

Sven laat zijn draak vuur spugen

De 12 jarige Sven bedacht een energieopwekkende draak waaraan hij een ledlichtje koppelt en met een toverspreuk de draak ‘vuur’ laat spugen. Daar heeft hij een heel creatieve oplossing voor bedacht. Welke? Met het oog op de concurrentie, houdt hij dat nog even voor zich zelf.

Alle informatie over deze challenge is hier te vinden.

 

 

Earth Hour

Earth Hour is een initiatief waarbij miljoenen mensen over de hele wereld een uur het licht uit schakelen. Op deze manier vragen zij aandacht vragen voor het klimaat Earth Hour vindt altijd op de laatste zaterdag van maart plaats. Volgend jaar is dit op 27 maart. André Kuipers geeft het startsein voor deze actie. Kuipers is ook ambassadeur van het Techniekpact.

Meld je aan

 

 

 

Of neem contact met ons op

Stichting SMARTCirculair

  • Tanja Nolten
  • Tanja@smartcirculair.com
  • 06 16342889

Meer informatie

Alles over planning, prijzen en kosten vind je op deze pagina

Lees ook