Scalda Vlissingen wint de CommunicatieChallenge!

CommunicatieChallenge

Ad Fundum, het winnend team van de CommunicatieChallenge op 23 januari in Ede

De CommunicatieChallenge werd verrassend gewonnen door studententeam Ad Fundum van het Scalda College in Vlissingen.

 

Het Zeeuwse team ging glimmend van trots met een complete Drone terug naar Zeeland.

De Landelijke Excellencedag van SLIMCirculair ‘18-’19 was een daverend succes. Op 23 januari kwamen studenten van MBO colleges uit heel het land in Ede samen om deel te nemen aan een programma gevuld met workshops, trainingen en experimenteerlabs.

CommunicatieChallenge

Het inspirerende programma was echter niet de enige uitdaging van de dag. SLIMCirculair had een CommunicatieChallenge geïnitieerd waarbij de studententeams werden uitgedaagd om zich te durven profileren. De studenten, met als beloning een echte ‘Drone’, deelden hun ervaringen via social media. En van de speciaal in het leven geroepen jury, werd een oordeel verwacht aan het einde van de middag.

Social media

Communicatie is belangrijk als je een (bouw-)transitie wil bewerkstelligen. De verandering van bouwmethodes bereik je niet alleen, dat doe je met zijn allen. Het is daarom logisch dat de studenten niet alleen met de inhoud van duurzaam bouwen aan de slag gaan.

Het is belangrijk om de meerwaarde van een duurzame aanpak ook met de buitenwereld te kunnen delen. Daarom moesten de studenten voor de CommunicatieChallenge hun ervaring van de dag delen op social media.

Hierbij moesten ze variërende communicatiemethodes benutten. Deze bestonden uit:

  • een teampresentatie
  • een interview met een deelnemer
  • een set foto’s met een impressie van de dag
  • een inspirerende quote

Een evenwichtige jury kiest het winnend team

De jury, van links naar rechts: Tessa Krijgsman, Luka Driessen en Rob de Vrind.

De jury van de challenge beoordeelde – onder toeziend oog van Ecomarketeer Lars van Beusekom – de binnengekomen foto’s, filmpjes en quotes. Juryleden Tessa Krijgsman (MBO Raad), Luka Driessen (Hogeschool Rotterdam) en Rob de Vrind (Duurzaam MBO) hadden het niet gemakkelijk. De discussie over welk team de beste communicatieset had ingezonden, duurde langer dan verwacht. Dat betekent dat de teams dicht bij elkaar zaten.

Volgens Lars was het maken van een selectie lastig: “De studenten hebben veel van hun creativiteit aangesproken om de verschillende onderdelen van de challenge vorm te geven. Vooral bij de teampresentaties zijn er veel interessante filmpjes voorbijgekomen”.

 

De winnaar: team Ad Fundum van het Scalda College

Scalda wint de CommunicatiePrijs

Lars van Beusekom feliciteert het Scalda team met de Communicatieprijs 2019

Uiteindelijk ging het voornamelijk om drie teams: het Scalda College Vlissingen, het Graafschap College Doetinchem en “Technova Ede”. Deze teams gingen nek-aan-nek tijdens de beoordelingen.

Uiteindelijk viel de keuze op het Scalda die de ‘Drone’ uitgereikt kreeg. Voor een impressie van de dag en de ingezonden filmpjes en foto’s kun je kijken op https://www.facebook.com/groups/SLIMCirculair/ en https://www.instagram.com/slimcirculair/