Winnend ontwerp TinyHouse KW1C dat gebouwd gaat worden

TinyHouse

Winnend TinyHouse team met de toekomstige bewoners Iris en Edwin

De spanning was om te snijden. Negen teams van het Koning Willem I College, bestaande uit tweedejaars studenten van de opleiding Constructieve en Commerciële Bouwkunde, keken na een korte pitch verwachtingsvol uit naar de uitslag van een tweeledige ontwerpwedstrijd voor een TinyHouse op Minitopia-2.

De jury was unaniem van mening dat het niveau van de inzendingen hoog was en koos daarom 2 TinyHouse ontwerpen:

  1. het eerste ontwerp zou het tiny house zijn wat ook echt gebouwd gaat worden en waar Iris en Edwin in gaan wonen op het terrein Minitopia in Den Bosch
  2. Team Pipe gaat door naar de SLIMCirculair finale op 14 juni 2019

 

TinyHouse Winnaars krijgen de prijs van de Wethouder

TinyHouse Winnaars krijgen de prijs van de Wethouder

TinyHouse eye catcher

Van tevoren was niet afgesproken dat het twee verschillende ontwerpen zouden worden. Het had dus net zo goed een en hetzelfde ontwerp kunnen worden maar uiteindelijk besloot de jury dat het ‘Pipe Ontwerp’ dat een echte ‘eye catcher’ is en een energiesysteem heeft dat helemaal afwijkt van wat we gewend zijn, door gaat naar de finale.

Specifieke woonwensen

Edwin van Zon en Iris Hijne – twee toekomstige bewoners – hadden (mede) in het kader van de wedstrijd van te voren een aantal specifieke woonwensen kenbaar gemaakt, aspecten waar de studenten ernstig rekening mee dienden te houden.

Een harde eis was bijvoorbeeld dat het een ontwerp niet méér dan dertigduizend euro mocht kosten.

Jubelende Jasper

Jasper van Gerwin is een van de studenten in het winnend team van het ontwerp dat door het Koning Willem 1 College gebouwd gaat worden: “Hoe gaaf is dit!? Gisteren was de presentatieavond van het project ‘Tiny House’ in de schoolvandetoekomst Koning Willem I College. We hebben gewoon de 1e prijs binnen gehaald!!

Dit betekent dat ons ontwerp ook echt gebouwd gaat worden!

TinyHouse bewoners Iris en Edwin

We kijken erg uit naar de intense samenwerking met Iris en Edwin de komende periode. We gaan er alles aan doen om een fantastisch eindresultaat te realiseren.

Daarnaast willen we onze afdeling BAM (Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign) bedanken voor de kans om mee te doen aan dit project.

Ook onze docenten Hilde en Agron, die ons intensief begeleid hebben, bedankt!! #kansenkrijgen bouwkunde bouwkundestudenten trotsopmbo #SLIMCirculair ’18-’19 @irculair gemeentedenbosch onderwijsenbedrijfsleven samenwerken. topteam = teamtime2build = Naomi, Adem, Sefer, Geert en Jasper

Team Pipe

Team Pipe  mag aan het einde van het schooljaar deelnemen aan de landelijke wedstrijd SLIMCirculair voor het meest CO2-vriendelijke, duurzame, circulaire, vernieuwende en spraakmakende ontwerp.

“Ons niet alledaagse ontwerp gaat uit van twee duikers oftewel rioolpijpen die ieder vijf meter lang zijn en een doorsnede hebben van drieënhalve meter. Met in het midden een kas die lekker veel licht doorlaat. Een ander opmerkelijk wapenfeit is dat de binnenkant in z’n geheel bekleed is met kurk”, lichtte Justin van Elzelingen toe.