Da Vinci Deelfabriek Dordrecht scoort op functiecombinaties

Da Vinci Deelfabriek Dordrecht scoort op functiecombinaties

De Deelfabriek is voor heel Dordrecht

Het Da Vinci team uit Hardinxveld Giessendam scoort met het ontwerp van de Deelfabriek op functiecombinaties.

Jurylid Fries Heinis, directeur van Bouwend Nederland over het ontwerp van de Deelfabriek Dordrecht: “Ik ben ontzettend onder de indruk van de functiecombinaties die jullie hebben gebruikt.

Bovendien houden jullie in het ontwerp rekening met heel veel doelgroepen. Van kinderen tot oudjes hebben jullie bedacht. Hoe hebben jullie de omgeving betrokken bij het hele verhaal?”

Wijk betrekken

We hebben in de wijk gevraagd ‘Wat willen jullie erin verwerkt hebben?’ Verder heeft het Da Vinci team de wijk maar ook heel Dordrecht en omgeving gevraagd om versleten spijkerbroeken in te leveren die gebruikt kan worden als isolatie van het gebouw. Daarmee hebben ze nog meer draagvlak voor het charmante plan vanuit de bevolking gekregen.

Functiecombinaties Deelfabriek

Het uitgangspunt van het gebouw, een voormalige scheepswerf, is dat het studententeam optimaal gebruik heeft gemaakt van de bestaande mogelijkheden van het pand. Zo beschikt een scheepswerf natuurlijk over een ‘grote waterbak’.

Jelle Verhaar hierover tijdens zijn presentatie:

Deze waterbak heeft twee functies:

  1. hij is geschikt om de ‘kubussen’ te laten drijven
  2. om het regenwater tijdelijk in op te slaan
  3. bovendien is de waterbak uitermate goed geschikt om het gebouw te koelen in de zomer

De twee grote lichtstraten in het dak zijn voorzien van geintegreerde zonnecellen die energie opwekken voor het pand en de omringende gebouwen.

En natuurlijk wordt De Deelfabriek aangesloten op het warmtenet van IHC in Dordrecht.

Lees alles over ‘De Deelfabriek’ op de eigen pagina van Da Vinci

Gemeente Dordrecht

De herbestemming van de voormalige scheepswerf Biesboschhal naar ‘De Deelfabriek’ is een opdracht  van de gemeente Dordrecht

 

Video