DaVinci team genomineerd voor de Innovation Award ZHZ

Op 22 mei weten we of het DaVinci team de Innovation Award 2019 gewonnen heeft.

Wint het DaVinci team de Innovation Award 2019? Op 22 mei weten we het.

Het DaVinci team heeft de ontwerpopdracht om een voormalige scheepsloods ‘Biesboschhal’ een herbestemming te geven. Het team dat met de herbestemming ‘De Deelfabriek’ kwam heeft de opdracht gekregen om dit ontwerp door te ontwikkelen en is nu genomineerd voor de Impact award 2019.

Het studententeam is een van de vijf genomineerden. Succes heren, we hopen dat jullie de prijs in de wacht slepen!

Op 22 mei weten we of ze de Award gewonnen hebben.

Circulair ontwerp Biesboschhal

De Biesboschhal, een voormalig scheepswerf uit 1950, is een gemeentelijk monument. Op dit moment gebruikt DordtYart tijdelijk de hal als expositieruimte. De gemeente Dordrecht zoekt een passende, nieuwe functie voor de loods en vraagt studenten van Da Vinci een slim, circulair ontwerp te maken. Hierbij moeten hernieuwbare en circulaire materialen
gebruikt worden.

In de een circulaire economie blijft de waarde van producten, materialen en grondstoffen zo lang mogelijk behouden. Voor gebouwen betekent dit dat we niet alleen kijken naar de materialen, maar ook naar het langer en flexibel gebruiken van een gebouw. Via dit project leren de studenten in de praktijk werken vanuit de circulaire gedachte, zodat ze deze straks
als professional meenemen het bedrijfsleven in. De studenten krijgen verschillende ook masterclasses over circulair bouwen en bouwen voor de toekomst. Met het project voegen ze waarde toe aan de stad met een circulair gebouw met een publieke functie.

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht

Planning

Op 17 december 2018 vond de kick off van het project plaats. Inmiddels is er door de gemeente een ontwerp uitgekozen (verzamelgebouw met meerdere functies) dat nader uitgewerkt wordt door de studenten (de hele klas).

Over de Innovation Award ZHZ

De Innovation Award ZHZ geeft al vijf jaar een platform aan innovatie in de regio. Het DaVinci College is partner in de Innovation Award, vanwege zijn betrokkenheid bij de regio en zijn strategische inzet op het verbinden van leren, werken/ondernemen en innoveren. Voor studenten biedt de Innovation Award een impuls om te excelleren en een inspirerende setting om te groeien in hun 21ste eeuwse vaardigheden. Ze doen dat binnen projecten die impact hebben op strategische thema’s van de regio, zoals de energietransitie, ‘slimmer’wonen en werken (smart technology), hoogwaardige zorg en inclusiviteit.

Dit jaar voor het eerst is er een aparte award voor studenten: de Da Vinci IMPACT Award. Vijf projecten – één uit iedere sector én een AD-project (multidisciplinaire samenwerking mbo-hbo) – strijden om de prijs. strijden om de prijs, die behalve uit de prestigieuze Award ook uit een bescheiden prijs ‘in natura’ bestaat voor de hele klas.

De jury bestaat uit prominenten uit het bedrijfsleven/maatschappelijke partners.

  • Roelf Polman
    (Directievoorzitter bij Rabobank Merwestroom)
  • Agnes Klaren
    (Bestuurder bij zorginstelling De Lange Wei)
  • Jaap van Oord
    (DGA en medeoprichter van Fourtop ICT)

Voor het Da Vinci College als partner in het triple helix netwerk biedt de Innovation Award een geweldig platform om een breed en uiterst relevant publiek mee te nemen in de kracht en de scope van het hybride onderwijsconcept: samen zorgen we voor een nieuwe generatie professionals die klaar staat om invulling te geven aan de banen van vandaag