https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
DaVinci zorgt voor een etalage voor circulair bouwen - SMARTCirculair

DaVinci zorgt voor een etalage voor circulair bouwen

DaVinci tovert scheepswerf om tot etalage voor circulair bouwen

Zes kubussen komen er in de voormalige scheepswerf te  staan. Elk van die kubussen is anders opgebouwd. Er is er een met een groene gevel, een van bamboe, een ander van hennep, HSB en van onderdelen van oude schepen

Het DaVinci College heeft een etalage voor circulair bouwen gerealiseerd want in de voormalige scheepwerf Biesboschhal worden heel veel mogelijkheden voor circulair bouwen tentoon gespreid.

Het DaVinci College uit Hardinxveld-Giessendam heeft bijzonder veel aandacht voor isolatie. Maanden zamelden ze oude spijkerbroeken en andere spijkerstofgerelateerde afgedragen kleding die gebruikt gaat worden voor de isolatie van de Biesboschhal, een voormalige scheepswerf van DordtYart.

Studenten transformeerden de voormalige scheepswerf naar ‘De Deelfabriek’. Bovendien zamelde het team meer dan 1000 jeans in via speciaal daarvoor ontwikkelde opvangbakken overal op school die goed zijn voor verschillende vormen van isolatie. Want spijkerbroekisolatie is heel goed voor deze werf. Het dempt:

 • Thermisch
  Spijkerstof is gemaakt van kantoen en katoen heeft van nature een zeer goede isolerende werking. We dragen om die reden veel katoenen kleding die ons in de winter lekker warm houdt en in de zomer aangenaam koel. Daarom is ‘Métisse’ isolatie van spijkerstof tevens een ideaal product om ons huis mee te isoleren. 100% duurzaam!
 • Akoestisch
  Als we de vezels van oude spijkerbroeken iets harder persen ontstaat er een zeer goede akoestische plaat. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. De akoestische eigenschappen zijn dan ook zo goed dat deze isolatie uitermate geschikt is om geluidsoverlast drastisch te reduceren en nagalm te verminderen.
 • Ruimte-akoestiek
  Een aangename akoestische omgeving is goed voor onze gezondheid. Het vermindert stress en zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren. Een goede presentatie geven, of muziek maken, kan alleen in een ruimte met een juiste akoestiek. De producten die daarvoor nodig zijn maakt van gerecycled katoen.

Meer isolatievoordelen en RD-waarde

 • Geen irritatie (jeukt niet)
 • Hoge thermische isolatiewaarde
 • Vormvast, flexibel en sterk
 • Brandveilig
 • Dampregulerend
 • Hoge akoestische absorptie
 • Hoge warmte-opslagcapaciteit
 • Ecologisch (100% duurzaam)
 • 100% circulair

zie voor RD-waarde deze link

DaVinci over SLIMCirculair

We nemen deel met een team tweedejaars studenten bouwtechniek”, vertelt een trotse leraar Dirk-Jan Drost. “Deze ontwerpopdracht past heel goed binnen de kaders van de opleiding waarbij we zo praktijkgericht mogelijk willen werken. De scheepswerf in Dordrecht – een enorm pand van 40 x 90 meter – leende zich ervoor om met zes groepen, zes ideeën te formuleerden. De teams werden daarbij geholpen door de Gemeente Dordrecht, Cirkelstad en architectenbureau RoosRos. Zij gaven de studenten gastlessen en voorzagen ze van extra aandachtspunten.”

Na een interne minicompetitie kwam de Deelfabriek als winnaar uit de bus.

Bijzonder is dat zij inspeelden op de dynamiek van de omgeving. In de Deelfabriek komen:

 • flexplekken
 • het binnenvaartmuseum
 • kinderopvang
 • consulatiebureau
 • een repaircafé
 • een restaurant waarin ‘afgeschreven’ voedsel wordt geserveerd

De bedoeling is bovendien dat het pand meegroeit met de nieuwbouwwijk die in de omgeving verrijst. De leerlingen hebben hier goed over nagedacht, bijvoorbeeld door nu ruimten te creëren voor een kinderopvang en consultatiebureau dat op termijn ook een zorginvulling kan krijgen. Daarnaast wordt het een etalage voor circulair bouwen.

Zes kubussen komen er in de scheepswerf te  staan. Elk van die kubussen is anders opgebouwd. Er is er een met een groene gevel, een van bamboe, een ander van hennep, HSB en van onderdelen van oude schepen. En tot slot wordt er een voorzien van spijkerbroekisolatie, waarvoor we de inzameling zijn gestart.