Deelnemende Studententeams ’19-’20

Deelnemende studententeams SMARTCirculair ’19-’20

Wil je meer weten over de teams en hun opdracht?

Klik dan op de afbeelding hieronder voor een overzicht per team. In de loop van het schooljaar passen we de teampagina's aan met updates, video's, presentaties, foto's, rapporten, contactgegevens en nog veel meer.

Techniekcollege Rotterdam

Techniekcollege Rotterdam is een van de nieuwe deelnemende teams. Met 27 studenten een team om rekening mee te houden. Zij wilden en kregen een herbestemmingsopdracht

Opdracht

Het gebied van de Keileweg in Rotterdam Noord is een oud havengebied met gebouwen die als industrieel erfgoed bestempeld kunnen worden. Hoe gaaf is het als je als team het ontwerp van een deel van zo'n enorm pand voor je rekening mag nemen?

Studententeam

  • 3e jaars Bouwkunde
  • 2e jaars Human Technology

Periode

Het team start 10 februari om het ontwerp in circa 20 weken uit te werken.

Technova College Ede

Ook dit jaar heeft het Technova team weer een mooie opdracht: ze gaan opnieuw aan de slag met studentenhuisvesting maar nu in Utrecht Zuid voor SSH XL. Modulair, circulair, water, energie, groen en vooral klimaatpositief, dat is de opdracht voor huisvesting in City Campus Max

Opdracht

SSH XL

Studententeam

7 studenten 3e jaars Bouwkunde als basisteam, aangevuld met studenten young media team, recreatie en hospitality

Periode

Het team start half maart 2020 en heeft slechts 10 weken om het project volledig uitgewerkt op te leveren aan de opdrachtgever en SMARTCirculair

ROC Midden Nederland, Amersfoort

Het ROC Midden Nederland in Amersfoort is een van de nieuwe teams dat deelneemt aan SMARTCirculair '19-'20. Zij gaan een circulair gebouw ontwerpen op het nabijgelegen bedrijventerrein.

Opdracht

De studenten krijgen de kans om een kantoorgebouw figuurlijk te ontmantelen en van alle uitgekomen materialen een nieuw circulair gebouw te maken op 'De Hoef': Een wijk met kantoren die omgebouwd gaat worden tot een circulaire woon/werk omgeving, in opdracht van de gemeente Amersfoort

Studententeam

2e jaars studenten Bouwkunde

Periode

Februari 2020

ROC Midden Nederland, Nieuwegein

Vorig jaar won het team uit Nieuwegein een special award voor de herbestemming van een oud kantoorpand naar Kamers met Kansen. Nu is een nieuwe groep studenten bouwkunde gestart met de herbestemming van een gebouwtje naar een stiltecentrum in Leerdam.

Opdracht

Stiltecentrum en inrichting omgeving, Gemeente Vijfheerenlanden tbv Leerdam

Studententeam

4e jaars studenten: 7 studenten Bouwkunde

Periode

Kick Off, 10 september 2019, oplevering aan de opdrachtgever: medio 10 december 2019

 

Noorderpoort College, Stadskanaal

Noorderpoort College uit Stadskanaal is ook een van de nieuwe teams. Dit buitengewoon enthousiaste team gaat een tiny village ontwerpen en een innovatiehub voor de gemeente Stadskanaal.

Opdracht

Tiny village met innovatiehub in opdracht van de gemeente Stadskanaal

Studententeam

3e jaars studenten Bouwkunde

Studenten Multimedia en Social Media

Periode

Februari 2020

 

Friesland College, Leeuwarden

Afgelopen jaar ontwierp het Friesland College een wegensteunpunt voor de provincie en wonnen daarmee een Special Award. Dit jaar gaan ze aan de slag met de volledige verbouwing van de Volkshogeschool op Terschelling.

Opdracht

Renovatie Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling

Studententeam

2e jaars Bouwkunde
23 studenten verdeeld in 5 groepen gaan elk een gebouw van de Folkshegeskoalle transformeren tot een circulair klimaatpositief gebouw waar het in de toekomst weer goed toeven is.

Periode

1 november 2019 - juni 2020

Deltion College, Zwolle

Het Deltion College in Zwolle is een van de nieuwe teams dat gaat deelnemen aan SMARTCirculair '19-'20. Ze gaan aan de slag met de opdracht voor het ontwerpen van betaalbare circulaire woningontwerpen voor de particuliere markt.

Opdracht

De toekomst van de gebouwde omgeving: circulariteit in particuliere seriematige woningbouw? Deltion en VanWonen onderzoeken de haalbaarheid in deelgebied 'De Tippe' in Zwolle

Studententeam

60 3e jaars studenten Bouwkunde, Infra, Elektro, Engineering

Periode

Februari 2020

Landstede, Harderwijk

Het Landstede college in Harderwijk / Zwolle is een van de nieuwe teams dat gaat deelnemen aan SMARTCirculair '19-'20. Het team is ambitieus en gaat twee ontwerpopdrachten uitwerken. Zie verder op deze pagina.

Opdracht

Een circulaire ondergrondse parkeergarage met aandacht voor toekomstige mobiliteit iov provincie Overijssel

Studententeam

7 studenten 3e jaars Bouwkunde

Periode

Eind januari - juni 2020

 

Aventus, Apeldoorn

Het Aventus college in Apeldoorn is een van de nieuwe teams dat gaat deelnemen aan SMARTCirculair '19-'20. Veel succes Aventus

Opdracht

'Samen op het landgoed'
Het landgoed is ruim 10 ha. Er ligt een vastgesteld bestemmingsplan met toestemming voor 3 royale woningen en voor 3 bijgebouwen. Het studententeam gaat hiervoor ontwerpen maken

Studententeam

3e jaars studenten bouwkunde

Periode

Februari - mei 2020

RIJNIJSSEL COLLEGE, ARNHEM

Het RijnIJssel college in Arnhem is een van de nieuwe teams dat deelneemt aan SMARTCirculair '19-'20. Zij voeren een ontwerpopdracht voor een circulair paviljoen uit in het bestuurskwartier Arnhem Centrum. Veel succes RijnIJssel!

Opdracht

Met 'geoogste' bouwmaterialen uit kantoren in het Bestuurskwartier Arnhem een circulair paviljoen ontwerpen voor de inwoners van Arnhem.

Studententeam

3e jaars studenten multidisciplinair

Periode

Februari - mei 2020

Horizon College, Heerhugowaard

Het Horizon college in Heerhugowaard is een van de nieuwe teams dat gaat deelnemen aan SMARTCirculair '19-'20. Zij voeren een stadsontwikkeling ontwerpopdracht uit. Veel succes Horizon

Opdracht

Stationsgebied wonen/werken stadsontwikkeling in opdracht van de Gemeente Heerhugowaard

Studententeam

3e jaars studenten multidisciplinair

Periode

Februari - mei 2020

 

 

Alfa College, Hoogeveen

Het Alfa College werkt samen met het Terra College aan het verplaatsen en restaureren van een bestaande barak uit de tweede wereldoorlog volgens de huidige circulaire en klimaatvriendelijke normen. Teams van het Alfa en het Terra (BOL en BBL) willende barak en de omgeving zo goed mogelijk nabootsen en ruimte toevoegen voor educatie. Nieuwe locatie: streekhistorisch museum de Wemme.

Opdracht

Barak 2e WO verplaatsen en reconstrueren

Studententeam

Alfa College: 40 studenten 3e jaars Bouwkunde, aangevuld met studenten Installatietechniek, Constructie, Landschapsarchitectuur, Media, Interieur & Design, Welzijn en Onderwijsassistent
Terra College: studenten Transport & logistiek en Groen, Park en Leefomgeving

Periode

1 november 2019 - juni 2020

 

ROC van Twente, Hengelo

Vorig jaar won Team Twente speciale begeleiding van de juryvoorzitter bij de doorontwikkeling van de door hen bedachte waterstofbuffering die nodig was om de eco-community zelfvoorzienend te maken. Nu gaat het team de bouwmaterialen van een ziekenhuis in Rotterdam verwerken in 'nieuwbouw' kantoren in Borne.

Opdracht

Ontmantelen, ontwerpen van recycle boulevard met kantoren

Studententeam

3e jaars bouwkunde & infra, 2e jaars installatietechniek

Periode

November 2019 -  mei 2020

Scalda College, Vlissingen

Afgelopen jaar ontwierp het Scalda een circulair multifunctioneel centrum voor de gemeente Veere. Nu ontwerpt het team, in opdracht van de gemeente Vlissingen, de circulaire gemeentewerf waar alle buitendiensten verenigd gaan worden.

Opdracht

Circulaire gemeentewerf Vlissingen

Studententeam

3e jaars studenten Bouwkunde

Periode

November 2019 - juni 2020

 

LANDSTEDE, HARDERWIJK

Het Landstede bouwkunde team gaat ook aan de slag met het ontwerp van een eco-logisch, leeftijdbestendige, zelfvoorzienende community; 'Vriendenhofje De Heerlijkheid BuitenGewoon'.

Opdracht

Een eco-logisch, leeftijdbestendig en zo mogelijk zelfvoorzienende community voor een magic mix van bewoners met de nadruk op 55+

Studententeam 'The Aesthetics'

The Aestheticsis geformeerd met studenten Bouwkunde en studenten Zorg en Welzijn

Periode

November 2019 - mei 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vriendenhofje Roosendaal

Opdracht

De ontwerpopdracht is een eco-logisch, leeftijdbestendig en circulair vriendenhofje in in buitengebied van Roosendaal met circa 15 modulaire en flexibele woningen. De opdrachtgever is 'Vriendenhofje Roosendaal'.

Studententeam

3e jaars bouwkunde

Periode

November 2019 - Mei 2020