Hogeschool Rotterdam: Het opzetten van een zero-waste schoolcampagne voor een CO2 vriendelijke school

Hogeschool Rotterdam: Het opzetten van een zero-waste schoolcampagne voor een CO2 vriendelijke school.

Hogeschool RotterdamMiddels de SLIMCirculair ’18-’19 ontwerpwedstrijd zijn we voornamelijk bezig met het ontwerpen van duurzame en circulaire gebouwen/objecten voor opdrachtgevers. Maar hoe zou het nu zijn als we ook in onze eigen directe omgeving verandering teweeg konden brengen?

Karlo Heijnen gaat hier met jou verder over nadenken: om een zero-waste campagne op te zetten bij jou op het college. Het draait om een concept uitdenken en verandering in durven zetten. Beleid maken en uitvoeren!

Resultaat van de Hogeschool Rotterdam workshop

De workshop gaat je uitdagen om constructief na te denken over hoe je verandering teweeg kunt brengen. Het uitgangspunt is in dit geval jouw college, maar dit kun je natuurlijk ook als een proeftuin zien voor je verdere carrière!

  • Max. 20 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Karlo Heijnen, Leraar economische studies

Over Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam is een hogeschool in Rotterdam. Later, in 2003, heeft de Hogeschool voor Economische Studies (de “HES”) zich bij deze fusie aangesloten. Toen de hogeschool nog bestond uit scholen op verschillende locaties ook buiten Rotterdam, noemde deze zichzelf: “Hogeschool Rotterdam en Omstreken” (HR&O of HRO). Later, toen uit financieel en organisatorisch oogpunt alle opleidingen werden verhuisd naar de havenstad, werd de instelling omgedoopt tot “Hogeschool Rotterdam”. Internationaal noemt deze hogeschool zich “Rotterdam University of Applied Sciences”.

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.