Partners gezocht: innovatieve, circulaire bedrijven in de bouw/energie

Innovatie in de bouw, winst voor de toekomst!

Partners gezocht: Exclusief aanbod voor innovatieve, circulaire bedrijven in de bouw/energie die willen werken met jonge toptalenten. 

SMARTCirculair is op zoek naar innovatieve, circulaire bedrijven in de bouwkolom die de kracht van studenten versterken. SMARTCirculair is de landelijke ontwerp/bouwwedstrijd voor studententeams. Deze jonge bouwtoppers voeren een ontwerpopdracht uit voor hun lokale opdrachtgever die de intentie heeft uitgesproken om ook echt te gaan bouwen.

Studenten

Denk aan de nieuwbouw voor een grondstoffenhub in een stad, een multifunctioneel centrum, een circulaire betaalbare nieuwbouwwijk, een pakhuis in het havengebied en het energieleverend maken van een havengebied. Herbestemmingen komen ook voor: bijvoorbeeld de herbestemming van een voormalige scheepsloods, een opslagcentrum, een school etc.

De teams worden tijdens het ontwerpproces geholpen met de nieuwste kennis en inzichten over circulair bouwen en smart systems waarmee ze zich onderscheiden en tegemoet komen aan de criteria van de wedstrijd en het programma van eisen van de opdrachtgever.

Partners; exclusief voor u

  • Komt u graag in contact met jonge vrije geesten die circulariteit als het nieuwe normaal beschouwen?
  • Heeft u circulaire ambities en wilt u met de studenten niet alleen nadenken over het meest innovatieve ontwerp voor nu maar ook over mogelijkheden voor herbestemming over 10 tot 15 jaar?
  • Wilt u vooraan staan bij opdrachtgevers als gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven met lef die circulaire initiatieven stimuleren en ook daadwerkelijk willen realiseren?
  • Staat u open voor innovaties en helpt u het team door de uitgewerkte innovatie(s) zoals een circulaire brug, een nieuw waterstofconcept, een zelfvoorzienend mobile office of zeewierisolatie een stap verder te brengen? De rijksoverheid biedt hiervoor 13 meerjarige missiegedreven innovatieprogramma’s aan in de IKIA. MMIP-fondsen voor innovaties die bijdragen aan de circulariteit in de bouw-, installatie- en energiesector.

Wij streven naar een dekkend netwerk van een innovatieve bouwgerelateerde bedrijven in elke provincie.

Kweekvijver

  • Wat zoeken we: in elke provincie 2 innovatieve bedrijven: een bedrijf in de bouw en/of hergebruik van materialen, een bedrijf in de installatie/energiesector
  • Wat bieden we: contacten met het mbo-onderwijs, een podium voor uw producten en systemen en een kweekvijver van jong talent, nieuwe bouw/installatieopdrachten en innovaties van vrijdenkende studenten
  • Wat vragen we: partnerschap van enthousiaste en gedreven bedrijven die zich committeren aan de studententeams in hun regio en de circulaire bouw naar ‘the next level’ willen brengen. Premium partner bijdrage: € 1.500,00 excl btw
  • Wat is de inspanning: 3 tot 4 keer per projectperiode contact met het team voor consultatie in de vorm van een workshop, masterclass, bedrijfsbezoek per studententeam in uw provincie

Potentie

Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft berekend dat de circulaire economie in 2018, 85.000 circulaire activiteiten telde en werk biedt aan 420.000 mensen. Ook de circulaire bouweconomie krijgt steeds meer draagvlak bij opdrachtgevers en is binnen tien jaar niet meer weg te denken. Wij bieden u nieuwe concepten, contacten met het onderwijs, een podium voor uw producten en systemen en een vijver aan jong talent.

Wilt u uw marktpositie in de circulaire bouweconomie versterken en staat u open voor jong talent? Neem direct contact op!

SMARTCirculair.com | Tanja Nolten | M. 06 16342889 | E. tanja@smartcirculair.com

Track record

De nieuwe economie bereiken we niet zomaar. Daarvoor is actie nodig. Actie die leidt tot impact. We zijn trots op wat we al hebben kunnen bewerkstelligen samen met onze partners. Klik op het SMARTCirculair track record om de inspirerende projecten te zien als resultaat van de ontwerp/bouwwedstrijd 2018-2019.

Lees meer