ProSuber & Earthkweek | Knoeien met kurk – sedum dakmodules maken 

 ProSuber – Bij kurk denkt men vooral aan de flesafsluiting voor een goede wijn, maar men denkt zelden aan kurk als een bouwmateriaal. Prosuber en EarthKweek willen je daar anders over gaan laten denken.

Deze bedrijven werken samen:

  • ProSuber levert de kurk
  • EarthKweek levert de sedum
    EarthKweek is gespecialiseerd in de aanleg van groendaken en groenmodules op basis van kurk en zij zijn erg enthousiast!

Maar wat heb je nu aan kurk? Arnoud Hanenburg van ProSuber gaat er in zijn experimenteerlab alles over vertellen en aan het einde van de workshop weet jij het volgende:

“Wat zijn de voordelen van het werken met kurk, en hoe pas je het precies toe?”

Resultaat van het ProSuber Experimenteerlab

Tijdens dit experimenteerlab ga je samen met Arnoud Hanenburg aan de slag met het materiaal ‘kurk’. Hij gaat je ten eerste meer vertellen over deze vorm van bouwmateriaal om daarna gezamenlijk groendak modules te maken.

Sedum/kurk dakmodules te koop

Deze 6 m2 biodiverse groendakmodules worden te koop aangeboden aan scholen en bedrijven en mogen gelijk meegenomen worden om gelijk de praktijk daadwerkelijk toe te passen!

Kosten 395,- euro excl. btw voor 6 m2

Lees er alles over in deze flyer

Dit experimenteerlab is vorig jaar verkozen tot de beste ‘workshop’ du wees op tijd om je hiervoor aan te melden. Vol is vol.

  • Max. 15 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Arnoud Hanenburg, directeur ProSuber

 

 

Over ProSuber

De oorsprong van kurkproducten is het materiaal kurk welke van de Kurkeik (Quercus Suber) afkomstig is. Door de kurk één maal in de negen tot elf jaar te eken (dit is het schillen van de schors) is de kurk binnen een periode van 250 jaar te oogsten zonder dat de boom wordt geveld.

Daarom iedereen ‘ProSuber’ – voor de kurk

Toepassing van kurk

Kurk is een zeer geschikt isolatiemateriaal en 100% puur natuur. Naast thermische isolatie is kurk ook een zeer goede oplossing binnen de akoestische isolatieproducten en kan het dienen als binnenwand- tot aan gevelafwerking in de geëxpandeerde vorm.

Meer over het actief vergroten van het toekomstige kurkeiken-bos en daarmee een verhoogd kurkaanbod met #hetbosvandetoekomst

Ga naar #hetbosvandetoekomst

Over EarthKweek

EarthKweek is de groenste kwekerij van groendakplanten voor platte en hellende daken, terrassen en balkons. We richten ons op een natuurlijke, biologische teelt en circulaire bedrijfsvoering. Dit doen we door het plastic gebruik te minimaliseren, chemische middelen uit te sluiten en afvalproducten een tweede kans te geven.

Wij kweken planten voor groendaken en verzorgen de aanleg hiervan. Onze vegetatiematten van lokaal gerecyclede vezels en Kant-en-Klare modules gemaakt van kurk zijn in verschillende smaken verkrijgbaar zoals sedum, kruiden, grassen en vaste groentes. We blijven continu bezig met het verder verduurzamen en vergroenen van onze producten.

Wij geloven dat het dichter bij elkaar brengen van mens en natuur iets is waar beide beter van worden. Het vergroenen van woningen en steden speelt hierin een belangrijke rol. Wij dragen hier aan bij door de groene groendaken te realiseren, op een manier die dicht bij de natuur zelf staat.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs