Rijnboutt | Van oude Citroën-garage tot innovatiehub voor Deloitte

Rijnboutt herbestemming van oude Citroengarage naar innovatiehub NENI

Rijnboutt – De voormalige Citroën-garage in Amsterdam kreeg een herbestemming. ‘The Garage’ is de nieuwe locatie van Deloitte, waar het bureau samen met klanten werkt aan digitale transformatie.

Nu is ‘The Garage’ biedt een energieke en creatieve omgeving, uitgerust met de nieuwste technologieën.

  • Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreid digitaal ruimtereservering-systeem via tablets waarop de verlichting en het klimaat kunnen worden geregeld
  • De elektrotechnische voorzieningen hebben een industriële uitstraling die past bij de oorspronkelijke Citroën-garage
  • Er zijn veel hoogwaardige audiovisuele middelen aanwezig en er zijn volledig verstelbare ergonomische werkplekken toegepast.

Resultaat van de Rijnboutt masterclass

Deze masterclass is een mooie case voor de vele herbestemmingsopdrachten die overal in het land gedaan worden. Vaak zijn het gebouwen met een monumentenstatus of met ‘beschermd stadsgezicht’. Dat zorgt voor een aantal regels waarmee je rekening moet houden. Rijnboutt geeft je handvatten om hun kennis naar jullie ontwerp vertalen.

 

Over Rijnboutt

Erfgoed; behoud door ontwikkeling

Rijnboutt stelt voor iedere opdracht een multidisciplinair projectteam samen. Wij hebben alle disciplines op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap, duurzaamheid en erfgoed in huis. Eén van de directieleden is van begin tot eind verantwoordelijk voor het team en de opdracht.

Erfgoed is meer dan een label. In een tijd waarin de vraag naar duurzaam gebruik groeit, vormt herbestemming van erfgoed een veelvoorkomende opgave voor architectenbureaus. Erfgoed is interessant, omdat het iets vertelt over het verleden. Dat wil niet zeggen dat alles dat oud is, altijd even waardevol is. Soms moet er ruimte worden gemaakt om nieuwe waarde te creëren. Bij Rijnboutt geloven we in behoud door ontwikkeling. We kijken naar kansen en mogelijkheden voor de toekomst, zonder het verleden uit het oog te verliezen.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs