SPIE: Smart Building Systems trend of toekomst?

SPIE: Smart Building Systems trend of toekomst?

SPIE –  Smart Buildings; Je kunt geen technisch vakblad openslaan zonder artikelen over dit onderwerp tegen te komen. Is het een trend of zijn deze slimme gebouwen echt bepalend voor en in de toekomst? In zijn workshop gaat Han-Michiel Verroen dieper in op de toegevoegde waarde van smart building systems.

Met voorbeelden laat hij zien hoe SPIE gebouwen comfortabel maakt. Zoals:

  • Het systeem ontworpen voor het Erasmus Medisch Centrum dat de patient centraal zet
  • Of de slimme plant die onopvallend maar voortdurend de luchtkwaliteit meet
  • En hoe handig het is dat er een systeem is ontwikkelt dat flexibel zorgt voor voldoende wifi connectiviteit op basis van het aantal gebruikers in een ruimte tijdens bijvoorbeeld een event, in een congrescentrum of collegezaal?

Resultaat van de SPIE workshop

Deze workshop van Han-Michiel laat je nadenken op welke manieren ‘comfort’ te meten en inzichtelijk te maken is. En welke systemen er inmiddels al zijn om gebouwen zo in te richten dat ze een minimale CO2-footprint leveren. En dan kun je deze kennis naar jullie ontwerp vertalen.

Over SPIE

SPIE Nederland is een multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties.

Spie e-fficient-buildings

Wij combineren onze multitechnische diensten om vandaag de energiebesparende oplossingen voor de gebouwen van de toekomst te creëren. Of het nu gaat om ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, banken, scholen, kantoorpanden of datacenters.

Om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, het gebruikscomfort te verhogen en verbonden gebouwen te creëren, biedt SPIE de volgende e-fficient buildings services:

  • Energie-efficiënte elektrische en HVAC installaties
  • Informatie- en communicatiesystemen
  • Controle- en beveiligingssystemen
  • Multitechnische energiediensten