Sublieme Pitch Workshop door Patrick van Gils

De online interactieve Pitch Workshop van Patrick van Gils op 16 maart voor studenten uit heel Nederland, was een groot succes. Zij kregen tips, voorbeelden, heel veel inspiratie en een live beeld hoe je je verhaal enthousiast kunt wegzetten.

 

Minimaal 60 studenten namen deel aan de online workshop. Een aantal vanuit hun klaslokaal zoals het Summa College in Eindhoven, het Gilde College in Roermond en Venray, het ROC Tilburg, het Noorderpoort College in Stadskanaal, het Alfa in Groningen … En daarnaast namen studenten mee vanuit hun huis situatie waaronder veel studenten vanuit Vlissingen, Rotterdam, Amsterdam, Harderwijk en Utrecht.

Het werd een interactieve workshop waarbij studenten niet verlegen waren om hun camera aan te zetten en antwoord te geven op vragen die Patrick stelde. En je kon merken dat er een aantal studenten bij waren die hun eindpitch op het podium voor de jury al voor zich zagen en eruit wilden halen wat erin zat.

Terugkijken

Wil je de pitch terugzien? Klik hier voor de video en de samenvatting in een powerpoint presentatie

Perfecte Pitch

Patrick van Gils is een heel enthousiaste, inspirerende trainer die de studenten in 6 stappen naar hun waardevolle pitch leidt. In de optiek van Van Gils kunnen de teams een A-Merk worden met hun perfecte, of zoals hij zegt ‘een woest aantrekkelijke’ pitch oplossingen bieden waar we als stad, regio, land en zelfs de wereld, beter van worden. Rijker ook maar dan in figuurlijke zin. Want de studenten buigen zich over ontwerp projecten waarbij de insteek circulair bouwen en hernieuwbare energieoplossingen en/of -besparingen zijn.

Wees je bewust voor wie je dit allemaal doet. Dat is meer dan de opdrachtgever. De stad, de regio, het land, de wereld

Een van de tips

Zorg dat er minimaal 1 open vraag in je pitch zit.
  • Wie van jullie heeft wel eens gehoord van … ?
  • Hoe zouden jullie het vinden als we in de toekomst …?
  • Waarom …?
  • Waar …?
  • Wat …?
  • Een sterke nadenkvraag kun je ook gelijk aan het begin stellen waarbij je het publiek aanzet tot nadenken waardoor men zich een beeld van het probleem vormt.
•Woningnood
•Materiaalverspilling
•Leegstaande panden
•Opwarming van de aarde
Bekijk de video en de samenvatting van deze 1,5 durende interactieve pitch workshop en wil je meer weten? Dan biedt Van Gils een gratis e-book aan op TOPpresentaties.nl

Pitch Workshop

Patrick van Gils (TOPpresentaties.nl) geeft in 6 stappen aan hoe je de perfecte pitch doet voor je opdrachtgever en de jury. Aanrader!!!

TOPpresentaties

Roep een herinnering op
Stel, je wil een persoonlijk verhaal vertellen over iets wat jouw leven veranderd heeft. Iets wat perfect aansluit bij het onderwerp en doel van je presentatie. Je kunt je presentatie dan zó beginnen:

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Tijdens de dag had ik al een onbestemd gevoel. Ik wist dat er iets aan de hand was, maar wist niet wat. En ineens zag ik het…

Maar ja, dat is wel heel erg veel IK — en dus sowieso af te raden.

Probeer ter afwisseling eens om er een paar zinnen voor te zetten waarmee je een concrete herinnering oproept bij je publiek. Bijvoorbeeld zo:

Iedereen heeft wel zo’n moment meegemaakt dat de rest van je leven bij je blijft. Een moment dat je leven in tweeën hakt: ineens heb je een leven vóór en na die gebeurtenis. Voor mij was dat…

Je zal merken dat de impact van je persoonlijke verhaal veel groter wordt als luisteraars jouw verhaal inkleuren op basis van hun eigen ervaringen. Ineens horen ze niet alleen jouw verhaal, ze voelen er ook wat bij.

Contact

  • Wil je het E-Book downloaden? Klik hier
  • Wil je Patrick uitnodigen voor een training? Klik hier

Lees ook

  1. Gastles / workshop / masterclass terugkijken?
  2. eLearning Living Lab
  3. Videostrategie in 7 stappen

SMARTCirculair Toolkit

  1. Biobased Bouwmaterialen
  2. Circulaire Bouwmaterialen
  3. Circulair Beton
  4. Natuurinclusief en Klimaatadaptief Bouwen
  5. Smart Energie Opwekken, Opslaan en Gebruiken
  6. SMARTCirculair Toolkit – Rekentools
  7. Alert Tool voor de keuze van materialen
  8. Hoe ontwerp je de ‘Mobiliteit van de Toekomst?’
  9. eLearning Living Lab