[ssba]

Tijn van Orsouw | Kunstenaar voor 1 dag: We gaan een grote sculptuur bouwen met restmaterialen

Tijn van Orsouw is productdesigner en beeldend kunstenaar. Hij gaat met drie groepen studenten een sculptuur maken van restmaterialen die verzameld zijn door het Technova College en de studenten op die school.

 

De sculptuur blijft op school staan. Omdat het auditorium van de school meer dan 8 meter hoog is, heeft de school de keuze om de sculptuur binnen te houden of buiten te plaatsen op het buitenterrein. Dat betekent dat de sculptuur tegen een stootje moet kunnen en wind- en waterbestendig moet zijn. Tijn krijgt daarom hulp van een techniekdocent die tijdens het ontstaan van de sculptuur ervoor waakt dat alle onderdelen stevig en demontabel vast zitten.

Resultaat van het Kunstzinnige experimenteerlab

De bouwsector produceert nog altijd het meeste afval, maar is ook goed voor ruim de helft van het gebruik van alle gerecyclede materialen. Het verwerken van restmaterialen in kunst, is een van de bijzondere toepassingen om de waarde van afval weer te geven. 
Tijn van Orsouw geniet het meest van het werken met natuurlijke materialen met hun eigen verhaal. Hij laat je je kunstenaar voor 1 dag voelen want wat een resultaat!
  • Max. 15 deelnemers (2 groepjes)
  • Duur: 1 uur
  • Door: Tijn van Orsouw en John Guillonard

Over Tijn van Orsouw

Tijn van Orsouw werkt met bestaande functies die bij verschillende acties horen. Tijdens het werken verandert hij de betekenis van dingen en geeft deze een duidelijke vorm. Zijn reis in het vinden van de perfecte vorm of functie is typerend voor zijn werk. Tijn geniet het meest van het werken met natuurlijke materialen met hun eigen verhaal. Tijdens het ontwerpproces maakt Tijn enkele ontwerpregels waarin hij qua vorm of materiaal kan variëren. Hierdoor ziet zijn werk er heel levendig uit en heeft elk product zijn eigen karakter. Tijn ontwerpt voor bedrijven en heeft zijn eigen collecties voor binnen- en buitengebruik.

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs