Alles over de juryprijs en de publieksprijs

jury - online voting tool

Alle teams pitchen hun ontwerp tijdens de landelijke finale voor de vakjury. Maar er is nog een prijs: de Publieksprijs!

De landelijke jury toetst de inzendingen op de criteria en de verplichte elementen en de gevraagde resultaten.

 • Op 22 mei, ruim drie weken voor de landelijke finale, ontvangt de jury de 3D-versie van jullie ontwerp en de onderliggende rapporten.
 • Tijdens de finale op 17 juni 2020 pitchen de teams hun ontwerp

 

SMARTCirculair criteria

      1. SMART energieneutraal/energieleverend
      2. Natuurinclusief / Biodivers
      3. Circulair, biobased ontwerp
       flexibel, modulair en klimaatpositief
      4. Haalbaar en opschaalbaar (constructief en financieel)
      5. Communicatie & multimedia campagnes

 

 

Wat lever je als team aan?

Rapportage
Het rapport, of liever gezegd jullie rapporten, geven een beeld van het gehele ontwikkeltraject van het eindproduct; van de onderzoeksfase tot het prototype. Hierin staan de verschillende fasen beschreven die jullie doorlopen hebben en de keuzes die gemaakt zijn.

Wil je het de jury wat gemakkelijker maken? Maak dan rapporten per criterium. Dus 5 losse rapporten die je desgewenst bundelt tot 1 totaalrapport. Daarnaast is het slim om in kort uitleg te geven over de concept keuze, de uitwerking van het project en het eindresultaat. 

De Pitch
Tijdens de finale krijg je 4 minuten voor je pitch. Aansluitend kan de jury nog een paar vragen stellen (ook max. 4 minuten) en dan volgt het volgende team. Dus maak indruk op de jury (en het publiek) met jullie pitch. Hoe overtuigen jullie de jury van jullie genialiteit? Denk hier goed over na en laat studenten media & communicatie jullie helpen.

Video / Animatie
Je pitch kun je ondersteunen met jullie video. Dat mag ook een animatie zijn. De video laat zien hoe jullie van idee tot prototype zijn gekomen.

3D-model
En natuurlijk wordt de jury door jullie overrompeld door jullie 3D ontwerp van het prototype. Visualisatie is alles. Daar hoort dus ook een 3D ontwerp bij. Het prototype blijft zichtbaar voor het publiek en genodigden tijdens de finale.

 

Scalda Vlissingen won in 2019 de juryprijs van 5.000 euro

SMARTCirculair prijzen

Juryprijs

Nadat de juryleden alle pitches hebben gezien, vragen hebben gesteld en zich een mening hebben gevormd, trekken ze zich terug om tot een eindoordeel te komen. De juryprijs is € 5.000!

Special awards

De jury wil haar waardering uitspreken vanwege bijzondere prestaties van teams. Je kunt denken aan het slimste energiesysteem dat SMARTI ontworpen is. SMARTI staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden en Innovatief.

Maar de jury kan ook andere elementen extra waarderen: bijvoorbeeld het meest natuurinclusieve ontwerp, een veelbelovende haalbare en opschaalbare innovatie of anders. Aan de ‘special award’ hangt een geldprijs vast van €250.

Met 3221 stemmen heeft team Nijmegen de publieksprijs 2019 gewonnen. Daar hebben ze alles voor uit de kast gehaald. Proficiat Technovium

Publieksprijs

Tussen 25 mei en 17 juni 10.00 uur kan het publiek via 4G op jullie ontwerp stemmen.

Natuurlijk sporen jullie je vrienden, familie, kennissen en collega’s aan om toch vooral op jullie ontwerp te stemmen. Online zullen vele duizenden mensen hun voorkeur aangeven.

Elke stemmer kan 1 keer via een uniek IP-adres zijn of haar stem uitbrengen. Dat betekent dat stemmen via wifi netwerken op school of bij een bedrijf niet werkt. Elk wifi netwerk heeft immers een uniek IP-adres. Tijdens de finale maakt de jury bekend welk team de publieksprijs ontvangt. De publieksprijs is € 1.000.

 

 

Voorkom fraude

De netwerkbeheerder houdt bij of er frauduleuze stemmingen via bots gedaan worden. Mocht dit geconstateerd worden dan wordt de stemming op dit team geblokkeerd.

Alle informatie over de SLIMCirculair finale

 • KLIK HIER voor de jurysamenstelling
 • KLIK HIER en lees de toelichting op de jurybeoordeling en de uitgewerkte SMARTCirculair criteria

 

Zorg dat je netwerk op jullie stemt

Alle teams pitchen hun ontwerp voor de landelijke jury

Alle teams pitchen hun ontwerp tijdens de landelijke finale voor de vakjury. Vervolgens mag de jury nog 2 vragen aan het team stellen.

Zeker is dat jullie het publiek kunnen beïnvloeden om toch vooral te stemmen. Dus ga ervoor, zorg dat ze stemmen en laat ze dit ook vragen aan hun omgeving. Het gaat niet zozeer om jouw netwerk aan vrienden, familie en collega’s. Als zij ook hun netwerk voor jullie inzetten, kan het aantal stemmen voor jullie ontwerp oplopen tot duizenden! Misschien wel genoeg voor jullie om als winnaars uit de bus te komen!