DGMR | WELL certificering voor een gezond binnenklimaat

DGMR | WELL certificering voor een gezond binnenklimaat

Biosintrum, voor een klimaatvriendelijk en gezond binnenklimaat

DGMR – Hoe fijn is het als je in een gezond huis of gebouw woont, studeert of werkt? De WELL Building Standard neemt mensen als uitgangspunt en maakt gezondheid zichtbaar. WELL als middel voor een gezond gebouw en niet als doel.

Het binnenklimaat van een gebouw heeft een grote invloed op de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. De WELL certificering is een internationaal erkende methode voor het meten van de gezondheid van gebouwen.

Aan de hand van 10 thema’s zie je precies waar verbeterpunten liggen en welke maatregelen je door kunt voeren. Hiermee verhoog je niet alleen de waarde van het vastgoed, maar beschik je ook over de handvatten die nodig zijn om het gezonde leefklimaat te vertalen naar je opdrachtgever.

DGMR

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Maar hoe realiseer je zo’n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En is dat aan te tonen? Antwan van Haaren(DGMR) en Tim Beuker (BBA) maakten een white paper.

DGMR Antwan van Haaren

DGMR Antwan van Haaren

Resultaat van de DGMR workshop

Het gaat bij WELL om het realiseren van gebouwen die het welzijn van de gebouwgebruikers bevorderen. Om dit te bereiken kiest WELL voor een holistische benadering van de luchtkwaliteit, lichtinval, thermisch en akoestisch comfort, waterkwaliteit, voeding, fitness en geestelijke gezondheid.

DGMR, Mieke Timmerman

TIP: Vraag vooral ook naar de invloed van natuurlijke bouwmaterialen op de luchtkwaliteit.

  • Max. 20 deelnemers
  • Presentatie met uitleg, aansluitend discussie
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Antwan van Haaren en/of Mieke Timmerman van DGMR

Over DGMR

DGMR is een onafhankelijk ingenieursbureau in Nederland. Het bureau zoekt de grenzen van mogelijkheden op. Ze gaan graag samen met opdrachtgevers de uitdaging aan om iets te bedenken dat van blijvende waarde is. Met nadrukkelijk aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.  Lees hier over WELL Platinum voor de Aeres Hogeschool in Almere dat door DGMR is gerealiseerd.

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs