EarthKweek: Knoeien met kurk – een dakbedekking maken van groendak modules

Knoeien met kurk – een dakbedekking maken van groendak modules.

EarthKweekBij kurk denkt men vooral aan de flesafsluiting voor een goede wijn, maar men denkt zelden aan kurk als een bouwmateriaal. EarthKweek wil je daar anders over gaan laten denken. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanleg van groendaken en groenmodules op basis van kurk en zij zijn erg enthousiast!

Maar wat heb je nu aan kurk? Marijn van Rossum van Earthkweek gaat er in zijn experimenteerlab meer over vertellen en aan het einde van de workshop weet jij het volgende:

“Wat zijn de voordelen van het werken met kurk, en hoe pas je het precies toe?”

Resultaat van het EarthKweek Experimenteerlab

Tijdens dit experimenteerlab ga je samen met Marijn van Rossum aan de slag met het materiaal ‘kurk’. Hij gaat je ten eerste meer vertellen over deze vorm van bouwmateriaal om daarna gezamelijk groendak modules te maken. Waarschijnlijk worden deze modules dezelfde dag nog op het dak van het Technova College geplaatst om zodoende gelijk de praktijk daadwerkelijk toe te passen!

Over EarthKweek

Earth Kweek is de groenste kwekerij van groendakplanten voor platte en hellende daken, terrassen en balkons. We richten ons op een natuurlijke, biologische teelt en circulaire bedrijfsvoering. Dit doen we door het plastic gebruik te minimaliseren, chemische middelen uit te sluiten en afvalproducten een tweede kans te geven.

Wij kweken planten voor groendaken en verzorgen de aanleg hiervan. Onze vegetatiematten van lokaal gerecyclede vezels en Kant-en-Klare modules gemaakt van kurk zijn in verschillende smaken verkrijgbaar zoals sedum, kruiden, grassen en vaste groentes. We blijven continu bezig met het verder verduurzamen en vergroenen van onze producten.

Wij geloven dat het dichter bij elkaar brengen van mens en natuur iets is waar beide beter van worden. Het vergroenen van woningen en steden speelt hierin een belangrijke rol. Wij dragen hier aan bij door de groene groendaken te realiseren, op een manier die dicht bij de natuur zelf staat.