https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
Ecologische isolatie scheelt 8 graden in de zomer - SMARTCirculair

Ecologische isolatie scheelt 8 graden in de zomer

Ecologische isolatie scheelt 8 graden in de zomer

Het inblazen van stro heeft o.a. als voordeel: – de constructie wordt volledig opgevuld, zonder kieren – de isolatiewaarde is beter dan strobouw en net zo gezond – geen afval bij het vullen met stro – zeer snelle verwerking – goedkoopste isolatie!

Waar traditionele (dak) isolatiematerialen zorgen voor tamelijk snelle opwarming van je huis en nauwelijks warmte buiten houden scheelt ecologische isoleratie al gauw 5 tot 10 graden. Dan heb je geen airco nodig. Bovendien is ecologische isolatie damp-open en daarmee veel gezonder dan chemische isolatie. Logisch toch? 

En inblaasisolatie staat daarbij op 1.

Wil jij ook aan de slag met inblaasisolatie of andere biobased isolatie? Bij Building Balance werken we hier hard aan en jij kunt mee doen.

Een huiseigenaar vraagt het zich af

”Dakisolatie scheelt binnen 1 à 2 graden in de zomer” zei hij.

“Dan heb je verkeerde isolatie gekozen” antwoordde ik hem.

Het was even stil… ”Hoezo de verkeerde isolatie gekozen?”

“Doen alle isolatiematerialen dan niet allemaal hetzelfde?”

“De één wat dunner en beter dan de ander” voegde hij toe.

“Dat is wat de meeste mensen denken over isolatie” zei ik.

“Maar er zijn veel meer verschillen dan je denkt”.

“Ken je ecologische isolatie?” vroeg ik hem.

“Dat houdt tot wel 3x langer warmte buiten”.

Dat komt onder andere door zijn dichtheid.

Dat scheelt binnen al snel 8 tot 10 graden.

Alleen nog bijna niemand weet dit.

Jij nu wel. Doe er je voordeel mee.

Ecologische Isolatie materialen op volgorde van faseverschuiving*

Faseverschuiving is de maatstaf die warmte buiten houdt bij 14 cm isolatiedikte (norm voor subsidie)

8,7 uur – Stro inblaasisolatie
8,2 uur – Steico flex (houtvezelisolatie)
8,0 uur – Pavatex Pavaflex (houtvezelisolatie)
8,0 uur – Isocell inblaasisolatie (cellulose)
7,3 uur – Gutex Thermoflex (houtvezelisolatie)
6,7 uur – Thermo Hanf Combi Jute (hennep isolatie)
5,7 uur – Gramitherm (grasvezelisolatie)
5,0 uur – Isovlas (vlasisolatie)
5,0 uur – Schapenwol
4,8 uur – Metisse (katoen isolatie)
3,0 uur – Glaswol

Over Stro inblaas isolatie

ISO-stro is een goedgekeurde inblaas-isolatie van 100% tarwestro, een restproduct van de graan teelt. ISO-stro heeft een Europese Technische Goedkeur (EAT-17-0559).
Aan ISO-stro zijn geen brandvertragende of schimmelwerende middelen toegevoegd. Het stro is bij de verwerking wel geheel vrijgemaakt van stof en rest-graan. En het stro is afkomstig van verantwoorde teelt en wordt schimmelvrij geoogst en volledig droog opgeslagen.

ISO-stro is toepasbaar in alle voor inblaas-isolatie geschikte constructie delen (wanden, daken, vloeren, enz) De dikte van de inblaas-constructie moet minimaal 10cm zijn en ISO-stro wordt vooral damp-open toegepast. En …

Stro is het meest goedkope natuurlijke isolatiemateriaal. Met €7 euro tot €10 euro per vierkante meter te isoleren oppervlak kun je je woning voor de volle honderd procent op natuurlijke wijze isoleren.

Lees ook