[ssba]

Koopmans Bouwgroep over industriele houtbouw

Koopmans Bouwgroep over industriele houtbouw

Koopmans Bouwgroep – introduceerde een baanbrekend concept in modulair en circulair bouwen: HOUTbaar. Samen met de scale-ups Sustainer Homes en The New Makers. HOUTbaar maakt modulaire woningbouw in hout op grote schaal mogelijk. De eerste prototypes zijn gerealiseerd: HOUTbaar HUIS en HOUTbaar LOFT.

De eerste vier houten huizen realiseren de partijen in de Hengelose wijk de Nieuwe Es. In Rotterdam komen de eerste drie houten lofts. Waar moet je op letten?

Koopmans

Bram Bevers is commercieel manager bij Koopmans. Hij legt uit waar je rekening mee moet houden als je kiest voor flexibele, demontabele houtbouw. Koopmans heeft een standaard ontwikkeld met alle kennis en data die voor handen was tijdens het ontwikkelproces. En natuurlijk worden de woningen nu gemonitord om nog meer kennis en data te verzamelen waarmee verder verbeterd kan worden.

Resultaat van de Koopmans workshop

Deze workshop is een mooie case voor nagenoeg alle teams die met het ontwerp van hun opdrachtgever aan de slag gaan. Want werken met hout is niet alleen veel duurzamer, het zorgt ook voor een gezond binnenklimaat waardoor met name klachten met de luchtwegen en allergieën aanmerkelijk afnemen. Koopmans laat je ontdekken en geeft je handvatten om hun kennis naar jullie ontwerp vertalen.

  • Max. 30 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met uitdaging houtbouw in relatie tot utiliteitsbouw
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Bram Bevers, commercieel manager Koopmans Bouwgroep

Over Koopmans

Waardevol ontwikkelen en bouwen

Daar houden wij met het ontwikkelen en bouwen van onze woningen en utiliteitsgebouwen rekening mee. Wij vinden het belangrijk om veilige, duurzame en mooie gebouwen te realiseren waar mensen met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Daarvoor zoeken we altijd creatieve en innovatieve oplossingen die we combineren met gedegen vakmanschap. Dat doen we al sinds 1942, toen Koopmans begon als klein familiebedrijf. Inmiddels zijn we onderdeel van TBI Holdings en zijn we gegroeid naar een ontwikkelende bouwonderneming met ruim 300 waardevolle medewerkers. Meer weten over wie wij zijn?

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs