Landstede 2023 krijgt podium in Amersfoort

Landstede 2023 krijgt podium in Amersfoort

Als student mbo bouwkunde mag je trots zijn als je met Vincent Gruis (voorzitter van de transitieagenda Circulaire Bouweconomie) op de foto mag. Proficiat dames en heren!

Studententeam Landstede, winnaars van de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge 2023, mochten hun maquette met VR presenteren tijdens de ‘Circulair bouwen aan morgen’ conferentie in Amersfoort.

Met 800 bezoekers is het een uitverkocht huis in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Deze foto is gemaakt voordat de honderden bezoekers binnenstromen dus de studenten hebben een middagvullend programma om iedereen mee te nemen in hun super circulaire ontwerp. Zij inspireren professionals en overheden met hun circulaire transformatieontwerp ‘Van de Capelle’ Campus in Zwolle.

Samen op weg naar 2030

Het is tijd dat we circulair bouwen in de sector daadwerkelijk verankeren. In 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd zijn. We hebben nog maar zes jaar om dat te regelen. Tijd voor actie en om samen op weg te gaan!

De maquette wordt virtueel aan Vincent Gruis gepresenteerd.

Ontwerpopdracht

De gemeente Zwolle gaf deze studie-opdracht voor het onderzoeken van ontwerpconcepten voor de herbestemming van een voormalig schoolgebouw naar bijvoorbeeld flex wonen, ruimte voor flex scholen, atelierruimtes, startups en het sociale wijkteam. De gemeente Zwolle wilde op deze wijze studenten in de stad de mogelijkheid geven om met daadwerkelijke vraagstukken in de stad de slag te gaan en niet enkel met fictieve projecten.

Onze Unique Selling Points

  1. Flexwoningen
  2. Natuurinclusieve, klimaatpositieve en biodiverse gebiedsinrichting
  3. Blauw/Groen ZonDak

Link naar de pagina met alle details van het ontwerp voor gebouwen en omgeving

KLIK HIER

 

Met dank aan

  • Transitieteam Circulaire Bouweconomie
  • TKI Bouw en Techniek