Livestream Finale Bouw OntwerpChallenge

Kijk de livestream van de Bouw OntwerpChallenge 2021 terug en zie de weergaloze ontwerpen van studententeams in heel Nederland. De jury stond voor een zware beslissing want wie gaat er met de hoofdprijs naar huis? De ontknoping is terug te zien via deze link

Het was een onvergetelijke finale van de Bouw OntwerpChallenge 2021. Wat een bewogen jaar en wat zijn het kanjers, deze studenten die dwars door de Covid periode tot zulke prestaties in staat zijn!

10 Teams

Tien studententeams strijden om het meest oogstrelende, duurzame, vernieuwende, natuurinclusieve en klimaatpositieve (ge)bouwontwerp voor hun eigen opdrachtgever. Opdrachten variëren van het ontwerp van een bezoekerscentrum op de Oosterscheldedam en een woon/zorg ’toren’ in Hellevoetsluis tot de herbestemming van het voormalig brandweerkantoor in Heemskerk. Welk team is jouw favoriet?

Bekijk de ontwerpen

Bekijk hier de inzendingen en stem op jouw favoriete ontwerp.

Dit kun je winnen!

  • De hoofdprijs is € 5.000!
  • 4 special awards van € 250
  • De publieksprijs is € 1.000

 

Doe ook mee komend schooljaar

In de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp.

Wil je komend schooljaar met je studententeam meedoen?

Meld je team hier aan

of

Neem contact met ons op.

Jury

Voorzitter van de jury: Ruud Koornstra
Nationale Energie Ambassadeur

  • SMARTCirculair criterium: Overall en communicatie

Als jurylid en ambassadeur breekt Ruud de lans voor het MBO omdat hij de kracht van jongeren in de techniek erkent en van mening is dat we nog beter naar de onverwachte invalshoeken van onze studenten moeten luisteren.

Ruud maakt zich hard voor vernieuwing. “Als we twee ontwerpen hebben met een gelijk aantal punten, dan krijgt het meest vernieuwende (product)concept de hoofdprijs.”

 

 

Raoul Vleugels
Architect en oprichter van Werkstatt | Build Naturally

  • SMARTCirculair criterium: circulair, klimaatpositief ontwerpen en bouwen

Raoul is gespecialiseerd in ontwerpen en bouwen met biobased bouwmaterialen. Zijn ontwerpen en expertise omvatten de volgende kernwaarden: Duurzaam, gezond, menselijk.

“Met de architect Raoul in de jury weten we zeker dat elk ontwerp esthetisch, bouwkundig en volgens de circulaire criteria vakkundig wordt doorgelicht.”

 

 

 

 

Yvonne Boerakker
Energie-expert gebouwde omgeving

  • SMARTCirculair criterium: SMART Energieneutraal of liever nog… energieleverend

Yvonne maakt zich hard voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Zij weet hoe de hazen lopen, hoe complex lokale omstandigheden soms zijn en hoe belangrijk vernieuwing is. Zij geeft ruim baan aan energieoplossingen die de energietransitie versnellen en daarmee veel van de SDG-goals binnen handbereik brengen. Nationaal en internationaal.

“Wat een mooie ontwerpen, wat een goed doordachte energiesystemen. Hiermee gaan we de toekomst positief in. Zoveel talenten, zoveel Young professionals. Ik ben onder de indruk.”

 

 

 

Sven Jense
Oprichter van Climate CleanUp

  • SMARTCirculair criterium: Natuurinclusief, Klimaatpositief

Sven maakt zich met Climate CleanUp hard voor een klimaat waarin CO2, fijnstof en stikstof sterk gereduceerd worden. Hij kijkt naar klimaatbijdragen als biodiversiteit, wateropvang en -hergebruik, groene daken, groene gevels die zorgen dat de lucht schoon wordt en het binnenklimaat gezond.

“Je moet het hebben over klimaatpositief Tanja. Er zijn zoveel mooie, toegankelijke toepassingen die gebruikt kunnen worden om de CO2 sterk te reduceren en de natuur terug te brengen. Ook in de stad. Klimaatpositief gaat verder dan klimaatadaptief. Dus KLIMAATPOSITIEF!”

 

Coen van Rooyen
Algemeen directeur NVB vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers

SMARTCirculair criterium: Haalbaar & Opschaalbaar

Met honderden bedrijven in de huizenbouw achter zich weet Coen dat circulair bouwen steeds meer positie krijgt. Voor opdrachtgevers, bouwers en toekomstige bewoners zijn klimaatpositieve woningen belangrijk maar het moet ook financieel en constructief goed doorgerekend zijn. Coen laat de berekeningen (kosten en constructie) narekenen en zal via zijn achterban een boost geven aan vernieuwende concepten.

 

 

Voor opdrachtgevers

Heeft u een ontwikkelproject in portefeuille waar u de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken? Of kent u een opdracht(gever) die open staat voor vernieuwing door jonge talenten? Neem contact met ons op:

Stichting SMARTCirculair

Tanja Nolten

E. Tanja@smartcirculair.com

T.  06 16342889

 

Lees meer