[ssba]

Schilders van Nu | Maak kennis met verf op natuurlijke basis

Natuurverf is – dankzij eeuwenlange tradities gecombineerd met de nieuwste kennis en techniek – uitgegroeid tot een kwaliteitsproduct dat zorgt voor een gezond binnenklimaat

Net als leemstuc is natuurlijk schilderwerk dé finishing touch van je gebouw. De klassieke verven hebben een grote impact op milieu en klimaat. Dat begint al tijdens de productie maar natuurlijk ook als het aangebracht wordt of verwijderd.

Niet voor niets mag volgens de regelgeving alleen verf op waterbasis voor binnen gebruikt worden.

Daarnaast trekken de meeste synthetische verven onvoldoende in het hout en zijn te dampdicht. Houtrot komt dan ook vaak juist voor onder synthetische verflagen. Door hun samenstelling veroorzaken reguliere verven ook nog eens veel van de schadelijke emissies in gebouwen en dragen ze zo bij aan het ‘sick building syndroom’.

 

Resultaat van de workshop Schilders van Nu

Ernst Nobel, oprichter van Schilders van Nu laat je zien, voelen, ruiken, experimenten met natuurlijke verf. Want Natuurverf:

  • dringt diep in de ondergrond
  • is damp open
  • de lijnolie verven zijn waterafstotend
  • is vrij van schadelijke emissies
  • is, dankzij eeuwenlange tradities gecombineerd met de nieuwste kennis en techniek uitgegroeid tot een kwaliteitsproduct dat zorgt voor een gezond binnenklimaat

Details

 

Over Schilders van Nu

Schilders van Nu is een vereniging van bewuste schilders en geïnteresseerden die streven naar een schone, veilige en transparante schildersbranche. Schilders van Nu wil met dit platform de verfplas verduurzamen. Om dit te bereiken hebben enkele schilders zich in 2017 georganiseerd. Dit is nu uitgegroeid tot een groeiende vereniging voor en door schilders, de SCHILDERSVANNU.

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs