[ssba]

SintLucas ontwerpt circulaire inrichting FieldLab Kleine Aarde

SintLucas Interieurdesign

De interieurontwerpers van SintLucas denken 100% circulair

De studenten van SintLucas bogen zich over het interieur van het toekomstige FieldLab op de ‘Kleine Aarde” in Boxtel. 7 studenten presenteerden hun ontwerpen aan het Summa College en wij waren erbij.

Samen met het ontwerp van de voormalige veldschuur worden de ontwerpen voorgelegd aan de opdrachtgever: de gemeente Boxtel.

Groen en circulair

Liz trapte af met haar inrichting waarin ze oermateriaal zoals hout, scherp liet contrasteren met modern materiaal, afhankelijk van het deel van de ruimte dat moest worden ingericht.

Met digitale moodboards en de mooiste presentaties en video’s werd zeven keer een inrichting gegeven waarin uit was gegaan van:

  • zoveel mogelijk hergebruik van materialen van de Kleine Aarde en de huidige veldschuur
  • het pimpen van kringloopmeubels
  • groene wanden, groene scheidingswanden
  • glazen vloerdelen zodat een goed beeld van de ondergrond gegeven kan worden
  • luchtzuiverende planten voor een gezond binnenklimaat
  • en licht, veel licht

Het creatieve brein van SintLucas

Het werd voor ondergetekende een onvergetelijke ochtend. Dacht ik 1 presentatie te krijgen waarbij ik al bijna van mijn stoel afviel. Kwamen er nog zes presentaties achteraan. Wat een talenten, wat een inspiratie en wat is er goed nagedacht over circulariteit, vochtregulerende materialen en budgettair inrichten.

SintLucas maakt interieurontwerpen voor FieldLab Kleine Aarde Boxtel - Summa College Eindhoven

SintLucas maakt interieurontwerpen voor FieldLab Kleine Aarde Boxtel (ism Summa College Eindhoven)

De opdracht is dan ook niet eenvoudig. Het mag natuurlijk weer niet teveel kosten maar moet wel een open en gastvrije huisvesting bieden aan studenten en bedrijven die in het FieldLab van de toekomst samen gaan werken aan innovaties en het uittesten van materialen en installaties.

Gemeente Boxtel moet kiezen

Het teamwork van het Summa met SintLucas is formidabel. Ze vullen elkaar aan. Was het gebouwontwerp al direct goedgekeurd door de welstandcommissie van de gemeente Boxtel. Nu moeten ze nog gaan kiezen voor een van de inrichtingsvoorstellen. Dat zal niet eenvoudig zijn, ik zou niet graag in hun schoenen staan.

We zijn dus benieuwd wat Boxtel kiest als definitief ontwerp voor de inrichting en houden jullie op de hoogte.

Tanja Nolten, initiatiefnemer van SLIMCirculair