[ssba]

SMARTCirculair Finale verplaatst naar 7 oktober 2020

SMARTCirculair finale 2020

De finale wordt gecombineerd met de SMARTCirculair kick off 2021

De SMARTCirculair Finale wordt verplaatst naar 7 oktober. Door te kiezen voor begin oktober kunnen we de finale combineren met de kick off van SMARTCirculair 2021. Veel teams hebben al aangegeven ook komend schooljaar weer te willen meedoen. Fantastisch!

Premier Rutte kondigde op 31 maart aan dat de sluiting van scholen verlengd is  tot eind april. Tijdens het pers perscommuniqué liet Rutte doorschemeren dat deze termijn nog verlengd kan worden in de maand mei. Ons daarop volgende overleg over de planning met docenten en teamleiders van alle deelnemende teams levert de volgende:

  • De SMARTCirculair finale is op 7 oktober 2020
  • De fysieke inlevering van ontwerpopdracht materiaal zoals maquette, rapporten, poster, banner, video etc. is op vrijdag 11 september
  • De start van de publiekscampagnes is op 14 september. De publiekscampagne sluit op de dag van de finale om 10 uur
  • Digitaal inleveren van materiaal doen de teams op de datum van de oplevering aan de eigen opdrachtgever, medio juni 2020

Noot
Opleveren aan de opdrachtgever: Voor de meeste teams is dat het meest logisch in de periode half tot eind juni 2020. Als wordt besloten om de oplevering uit te stellen tot na de zomervakantie dan kan het digitaal aanleveren van materiaal aan SMARTCirculair mee doorschuiven. 

Als je wilt weten wat je voor de finale moeten aanleveren dan vind je dat op deze pagina.

SMARTCirculair Toolkit

Sommige teams werken ook tijdens deze shut down periode ongelooflijk hard aan hun ontwerpopdracht. Studenten pakken hun verantwoordelijkheid, voelen zich eigenaar van de opdracht en werken ook van een afstand, geweldig samen. Fantastisch hoor.

Om jullie nog meer te helpen hebben we de SMARTCirculair Toolkit fors uitgebreid. We houden docenten en studenten op de hoogte van nieuwe e-learning tools in de E-learning Living Lab via mail, Instagram en Facebook. Heb je zelf materiaal wat je wilt delen? Neem dan contact met ons op. tanja@smartcirculair.com

Vraag een gastles aan van een expert

Natuurlijk regelen we ook voor jouw team extra kennis en expertise. Ervaring van de afgelopen weken leert dat bedrijven via Skype, Teams, Google Hangout etc. hun kennis en tijd graag ter beschikking te stellen. Dus pak die kans.

We kunnen digitale, interactieve gastlessen regelen op alle mogelijke thema’s: Van uitleg over vergunningen en omgevingsvisie tot circulaire bouwsystemen en smart energy systems. Wil je weten welke bedrijven al eerder met ons samen hebben gewerkt? Klik dan op SMARTCirculair.com/Betrokken Bedrijven

Bel of mail je wensen door.

Neem je (gast)les op

Als SMARTCirculair streven we ernaar om teams en scholen zoveel mogelijk te helpen in dit volledig nieuwe tijdperk. Het voordeel is dat het digitaliseren van lesmateriaal versneld voorrang heeft gekregen. Daarom overbruggen we een periode die normaal vijf jaar zou duren. En het kan nog efficiënter door te delen. De eerste e-learning modules hebben we al ontvangen en online gezet. Het zou mooi zijn als daar nog tientallen lessen en gastlessen aan toegevoegd gaan worden. Dat bespaart tijd en levert wellicht ook nieuwe inzichten op.

Dus geef je een les, of heb je een gastles? Zet de opnameknop aan en deel de inhoud met collega’s en studenten via SMARTCirculair. We hopen dat we snel heel veel nieuwe pagina’s (per thema) aan kunnen maken om al het lesmateriaal overzichtelijk te bundelen en weer te geven.

Voor vragen en overleg kun je natuurlijk met ons contact opnemen.

21 century skills

Zo nu en dan hoor je iets over circulaire skills, de human capital agenda en 21 century skills. De termen hebben raakvlakken. Juist in de techniek wordt er van de professional van de toekomst verwacht dat ze kunnen samenwerken (met andere disciplines, met bedrijven en met opdrachtgevers), kritisch denken, over hun eigen grenzen heen kijken, probleemoplossend denken en doen en zelfregulerend zijn.

En dat is nou precies wat we zien in de ontwerpwedstrijd SMARTCirculair voor studententeams. Want juist in deze periode zien docenten en teamleiders wat deelname aan SMARTCirculair oplevert: vertrouwen, professionaliteit, initiatief, communicatieskills, lef, creativiteit en eigenaarschap. Niet altijd en niet van alle studenten maar het gebeurt volop, is geweldig om te zien en te horen en daar zijn we trots op. De Human Capital Agenda staat er vol mee maar in de challenge SMARTCirculair ook nu en misschien wel, juist nu!

Lees meer

 

Over ons