SPIE: Dutch Mountains and Dutch Windwheel

SPIE: vertelt meer over twee van Nederland’s meest innovatieve gebouwen

SPIE – Dutch Mountains en Dutch Windwheel: ultra circulaire gebouwen die in staat zijn met de tijd te veranderen en beter te worden. SPIE doet mee. SPIE is nauw betrokken bij de conceptontwikkeling van twee markante ultra circulaire gebouwen:

  1. The Dutch Mountains: de interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst
  2. The Dutch Windwheel: het radicale ontwerp dat maximaal de mogelijkheden van energieproductie en beleving benut.

Circulair

Dutch Windwheel is een ontwerp van Johan Mellegers, architect Duzan Doepel en Lennard de Graaff.

In zijn workshop vertelt Han-Michiel Verroen over het conceptuele ontstaan van twee blikvangers. Twee ultra circulaire gebouwen die in staat zijn met de tijd te veranderen en beter te worden. Door updates en upgrades en soms zal er wel eens afscheid genomen worden van een technologie waarvan we nu denken dat dit bijdraagt aan het (comfort en de circulariteit van het) gebouw.

In beide gevallen gaat het over een totaal nieuwe benadering. Het is een andere manier van gebouwtechniek. Dat is voor SPIE de reden om hier van het begin af aan nauw bij betrokken te zijn”, zegt Jacco Saaman, verantwoordelijk voor Business Development en Innovatie. “Het gebouw ontwikkelt zich op basis van de beleving, haar gebruikers en de installaties. Het geheel daarvan vormt het gebouw.  Dat is uniek.”

Resultaat van de SPIE workshop

Deze workshop van Han-Michiel laat je nadenken hoe ontwerpen tot stand komen. Hoe technologie een rol speelt in het ontwerp en hoe je daarin samenwerkt. Want je hebt met nieuwe technologie en heel veel partners te maken. Aan jou de kunst om deze kennis naar je ontwerp vertalen.

Over SPIE

SPIE Nederland is een multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties.

Spie e-fficient-buildings

Wij combineren onze multitechnische diensten om vandaag de energiebesparende oplossingen voor de gebouwen van de toekomst te creëren. Of het nu gaat om ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, banken, scholen, kantoorpanden of datacenters. Om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, het gebruikscomfort te verhogen en verbonden gebouwen te creëren, biedt SPIE de volgende e-fficient buildings services:

  • Energie-efficiënte elektrische en HVAC installaties
  • Informatie- en communicatiesystemen
  • Controle- en beveiligingssystemen
  • Multitechnische energiediensten

Windwheel Corporation