Studio Schaeffer over architectuur en bouwfysica

Transformatie Kerk naar appartementen

Studio Schaeffer – Architectuur en bouwfysica gaan hand in hand in de circulaire bouweconomie. Het is immers belangrijk om het energiegebruik zoveel mogelijk te beperken en daar speelt de bouwfysica een belangrijke rol in. Bij nieuwbouw en natuurlijk ook als het gaat over de herbestemming van (oude) gebouwen. 

Zo bouwde Schaeffer onlangs twaalf appartementen op een oude poort en ontwikkelden zij enkele nieuwe Haagse hofjes in zowel de binnenstad van Den Haag als op Scheveningen.

Studio Schaeffer

Mischa-Marah Wullems is projectarchitect bij Studio Schaeffer. Naast designscholen, integrale kindercentra en multifunctionele accommodaties richt Mischa-Marah zich op de herontwikkeling en transformatie van bestaande gebouwen, met een grote affiniteit voor duurzaamheid, circulariteit en hergebruik van bouwmaterialen.

 

Studio Schaeffer – Mischa Marah Wullums

Resultaat van de Schaeffer workshop

Deze workshop geeft input en mooie voorbeelden van ontwerpopdrachten waarin circulariteit en energiereductie samengaan. Schaeffer laat je ontdekken en geeft je handvatten om hun kennis naar jullie ontwerp vertalen.

  • Max. 20 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met uitdaging herbestemming in relatie tot bouwfysica
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Mischa-Marah Wullems, projectarchitect Studio Schaeffer

Over Studio Schaeffer

Erfgoed; behoud door ontwikkeling

Veranderende regelgeving, technische ontwikkelingen en duurzaamheidsvraagstukken vragen om creatieve oplossingen. Wij pakken veranderingen op met een open blik en slaan nieuwe wegen in om onze dienstverlening nog beter hierop aan te laten sluiten.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs