[ssba]

Studio Schaeffer over architectuur en bouwfysica

Transformatie Kerk naar appartementen

Studio Schaeffer – Architectuur en bouwfysica gaan hand in hand bij de herbestemming van (oude) gebouwen. En soms zelfs monumentaal, beschermde panden zoals een kerk, een pakhuis of een school.

Zo bouwde Schaeffer onlangs twaalf appartementen op een oude poort en ontwikkelden zij enkele nieuwe Haagse hofjes in zowel de binnenstad van Den Haag als op Scheveningen. Maar hoe doe je dat nu als je bouwfysisch niet zoveel mag?

Studio Schaeffer

Mischa-Marah Wullems is projectarchitect bij Studio Schaeffer. Naast designscholen, integrale kindercentra en multifunctionele accommodaties richt Mischa-Marah zich op de herontwikkeling en transformatie van bestaande gebouwen, met een grote affiniteit voor duurzaamheid, circulariteit en hergebruik van bouwmaterialen. Afneembaarheid als basis voor hergebruik.

 

Resultaat van de Schaeffer workshop

Deze workshop is een mooie case voor de vele herbestemmingsopdrachten die overal in het land gedaan worden. Vaak zijn het gebouwen met een monumentenstatus of met ‘beschermd stadsgezicht’. Dat zorgt voor een aantal regels waarmee je rekening moet houden. Schaeffer laat je ontdekken en geeft je handvatten om hun kennis naar jullie ontwerp vertalen.

  • Max. 30 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met uitdaging herbestemming in relatie tot bouwfysica
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Mischa-Marah Wullems, projectarchitect Studio Schaeffer

Over Schaeffer

Erfgoed; behoud door ontwikkeling

Veranderende regelgeving, technische ontwikkelingen en duurzaamheidsvraagstukken vragen om creatieve oplossingen. Wij pakken veranderingen op met een open blik en slaan nieuwe wegen in om onze dienstverlening nog beter hierop aan te laten sluiten.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs