Tierrafino | De mooiste afwerking doe je met leem

Tierrafino leemstuc afwerking

Tierrafino is de maker van basisleem, bruinleem, leem-beton-look, leemstuc, leempleister, leemverf en nog vele andere leemproducten. Tierrafino bewijst met de mooiste voorbeelden de oneindige mogelijkheden van een van de meest natuurlijke producten: leem. Meer circulair kan bijna niet.

Resultaat van het Tierrafino experimenteerlab

Tierrafino laat je kennismaken met leem. Speciaal voor ‘decision makers’ en ontwerpers. Je krijgt bijzonderheden over het aanbrengen, de eigenschappen en mogelijkheden van leemstuc, leempleister, leemverf, stuccolustro, tadelakt, beton-look, leembouw en natuurlijk bouwen met leem.

Over Tierrafino

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1980, toen Carl Giskes zijn eerste leemproject deed. Opgeleid als graveur, mallenmaker en stratenmaker mozaïek en natuursteen wilde hij na zijn verhuizing vanuit Duitsland naar Nederland zijn ervaring met leem vanuit zijn geboorteland meenemen en ook hier aan de slag met zijn inmiddels grote passie: het toepassen van leem als afwerkingsmateriaal in de bouw.

 

Leem toegepast als bouwmateriaal, zo had hij gemerkt, is mooi én gezond, zorgt voor een uitstekende akoestiek, een perfecte luchtvochtigheidsbalans en verkleurt niet. Bovendien is het een duurzaam materiaal, want leem is werkelijk circulair en eenvoudig te hergebruiken.

Bijdrage aan het klimaat

Als specialist op het gebied van leemstuc en -verf zocht Tierrafino naar financiële mogelijkheden om een volgende stap te kunnen zetten.

Vanuit de visie van Tierrafino: ‘het leveren van een essentiële bijdrage aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen zich echt thuis voelen’, wil het bedrijf nu de volgende stap zetten om in te spelen op de groeiende vraag naar mooie, gezonde, duurzame en circulaire bouwmaterialen van leem onder het motto ‘think global, act local’.

Om deze stap te kunnen zetten, zochten ze een perfect bij de eigen bedrijfsfilosofie passende financieringspartner in Boozt24. “Ik vind het een heel heldere manier van financieren; je wordt als het ware gestimuleerd om vooruit te bewegen. Als je verkoopt, dan krijg je financiering.” – Catherina Giskes.

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs