Video lifestream van de Kick Off Energie OntwerpChallenge beschikbaar

Sam legt de Sappentrapper uit aan presentator Maarten van der Velden

Wil je de video van de Kick Off lifestream terugkijken? Dat kan via de website en het SMARTCirculair Youtube kanaal.

Via de lifestream zie je verschillende interpretaties van energie. Van energie uit beweging via de Sappentrapper waar Sam de heerlijkste smooties mee mixte tot energie opgewekt door magneten.

Inspiratie, humor en veel meer

Laat je inspireren door de gasten om een goede start te kunnen maken met de Energie OntwerpChallenge. De energiekansen zijn legio, het gaat erom bij welke energiebron jij je het beste bij voelen.

En om de start van jouw ontwerp te optimaliseren hebben we ook een brainstormtool (in de toolkit) voor je laten ontwikkelen.

Hè genius: de Energie OntwerpChallenge is voor jou!

 

Lifestream staat live

De lifestream van de kick off werd gepresenteerd door Maarten van der Velden die met zijn tomeloze energie voor een mooie uitzending zorgde. Zijn site kick Sam van Beek deed verschillende energieproefjes. Bekijk bijvoorbeeld hoe hij met statische energie de waterstraal ombuigt en een ballon de richting uit stuurt die hij wil.

  • Tanja Nolten, initiatiefnemer en programmamanager van Stichting SMARTCirculair, gaf meer inhoudelijke informatie over de Energie OntwerpChallenge. Wat deelnemende teams kunnen verwachten tijdens de finale.
  • Jurylid Yvonne Boerakker zoomde tijdens de kick off in op de ontwerpcriteria waaraan de teams moeten voldoen. Zij gaf een heel aantal energievernieuwingen uit het verleden. Zo zijn de elektrische en de waterstofauto al uitgevonden rond de eeuwwisseling van 1900. Maar daarna is gekozen voor een motor op benzinebasis maar de huidige elektrische en waterstof voertuigen zijn dus afgeleid van een heel oud concept. Zo zijn er veel meer voorbeelden. Kijk naar haar verhaal waarin ze ook gelijk de jurycriteria uitlegt.
  • Tijdens de lifestream is ook Lisette de Heijden te zien. Zij is duurzame energie-expert bij de groene afdeling van Shell en houdt zich nu vooral bezig met windparken op zee. Lisette geeft in haar verhaal nog eens aan voor welke klimaatuitdagingen we staan en waar de kansen liggen. De moeite waard om even terug te kijken.
  • Tot slot kwamen Emily en Rick in beeld. Beiden winnaars van SMARTCirculair challenges. Emily ontwierp met haar team een waterturbine in de IJssel die een hele wijk van stroom kan voorzien. Rick vertelt hoe een gek idee van een teamgenoot om zeewier toe te passen uiteindelijk zorgde voor de felbegeerde jury hoofdprijs.

Jurycriteria

Over Earth Hour

Het ‘groene lint van licht’ dat Nederlandse steden en dorpen zou verbinden, moet nog een jaar wachten. Door de lock down staan burgemeesters geen klimaatevenementen toe tijdens Earth Hour op 27 maart 2021. Wel kunnen we misschien inpluggen op de livestream van het WWF (Wereld Natuur Fonds) dat tussen 20.30 en 21.30 een programma heeft dat te volgen is via livestream. Wil je iets speciaals doen met je energieconcept tijdens Earth Hour? Laat het ons dan weten, dan nemen we contact op met het WWF om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De Kick Off productie is gedaan door Dirty Paws Media (Tilburg)

Lees ook