Jacqueline Spendel nieuwe directeur van Folkshegeskoalle Schylgeralân

Jacqueline Spendel was vanaf 2006 werkzaam bij Omrop Fryslân in verschillende leidinggevende functies

Jacqueline Spendel (49) wordt de nieuwe directeur van Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling. Spendel heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en projectmanager in de media, onder andere bij Omrop Fryslân.

Ze volgt op 1 augustus 2020 Amarins Geveke op, die na 6 jaar de Folkshegeskoalle verlaat.

Jacqueline Spendel was vanaf 2006 werkzaam bij Omrop Fryslân in verschillende leidinggevende functies. Zij was daar onder meer verantwoordelijk voor projecten als

  • de Zwem-Elfstedentocht van Maarten van der Weijden
  • Lân fan Taal (LF2018)
  • it Grut Frysk Diktee

Daarvoor werkte Spendel als eindredacteur en redacteur bij de VARA, de NCRV en andere publieke omroepen. Ze bekleedde verschillende bestuursfuncties, onder andere bij de Raad van Toezicht van Museum Drachten.

Spendel

Jitske de Hoop, voorzitter van het bestuur van Folkshegeskoalle Schylgeralân:

“Jacqueline Spendel brengt een mooie combinatie mee van ervaring in de media en de (Friese) culturele sector. De Folkshegeskoalle heeft de afgelopen jaren met Amarins Geveke aan het roer een toekomstbestendige koers ingezet. Met nieuwe cursussen en veranderingen in de accommodatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we daarop met onze nieuwe directeur kunnen doorbouwen. We willen relevant blijven als bijzondere plek voor ontmoeting en ontwikkeling voor jong en oud.”

Jacqueline Spendel: “Ik wil mij met hart en ziel inzetten om wat opgebouwd is te behouden en verder de toekomst in te brengen. Het verbreden van het cursusaanbod is daarbij een van mijn belangrijkste doelen. En nog meer mensen laten genieten van de mooiste plek op aarde: Folkshegeskoalle Schylgeralân!”

De renovatie van de Folkshegeskoalle wordt onderzocht, ontworpen en doorgerekend door het SMARTCirculair studententeam Friesland College in opdracht van de Provincie Friesland.

Folkshegeskoalle

Folkshegeskoalle Schylgeralân verzorgt en organiseert meerdaagse cursussen en activiteiten met een educatief of (sociaal)cultureel karakter. De hogeschool biedt ook (groeps)accommodatie aan. Het is een prachtige een ontmoetingsplek middenin het bos van Hoorn, met wortels in de Friese gemeenschap. Het is de enige volkshogeschool die er nog is in Nederland.

 

Lees ook