https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
SMARTCirculair Jury - SMARTCirculair

SMARTCirculair Jury

Rijn IJssel won de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge 2021. Welk team gaat er op dit jaar met de hoofdprijs vandoor?
Op 14 juni weten we het. Bent u erbij?

Voorzitter van de jury 2024: Ruud Koornstra
Nationale EnergieCommissaris

  • SMARTCirculair criterium: Overall en communicatie

Ruud is dit jaar weer onze geweldige juryvoorzitter. Hij vindt SMARTCirculair onwijs belangrijk

“De SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge is wel een game, een spel, maar het is geen spelletje. Het is een serieuze aangelegenheid waar we mee bezig zijn. De aarde staat in de fik. De kangoeroes ontmoeten de ijsberen. Dat is ongeveer de clash die er aan het gebeuren is. Daar moeten we iets aan doen! We hebben vernieuwende krachten nodig. We hebben echt nieuwe denkers nodig. Scheppende mensen die iets nieuws kunnen doen. Ik weet met de SMARTCirculair ervaring sinds 2018 dat er bij deze studenten zoveel oorspronkelijke denkkracht zit. Jonge mensen die het verschil kunnen maken. Ik vind dat we dat veel meer over het voetlicht moeten brengen"

Super fijn dat je er weer bij bent Ruud.

 

Mischa-Marah Wullems

Projectleider en architect bij Studio Schaeffer

  • SMARTCirculair criterium: circulair, klimaatpositief ontwerpen en bouwen

Mischa-Marah heeft al vaak een gastles, masterclass of keynote gegeven vanaf 2019. Ze heeft een sterke voorkeur voor circulair bouwen met mooie groene bouwmaterialen. De herbestemming van (monumentale) panden is een van de specialiteiten van Studio Schaeffer.

Architectuur draait bij om meer dan alleen het visuele beeld. Mischa-Marah verwacht gedegen onderzoek, heldere conclusies en een onderbouwing van het ontwerp met functionele, esthetische en financiële argumenten.

Met Mischa-Marah in de jury weten we zeker dat elk ontwerp esthetisch, flexibel modulair en klimaatpositief en volgens de circulaire criteria vakkundig wordt doorgelicht.

Rijn IJssel overhandigt de hoofdprijs (2021)

Ruud Koornstra blijft

Volgend jaar is Ruud weer juryvoorzitter maar op 14 juni gaat hij een grote afvaardiging van heel veel ministeries overtuigen van de kansen voor de energietransitie die we niet kunnen uitstellen. Ruud heeft nog een extra verrassing in petto en daar ga je vast van horen via de landelijke media. Als de heren en dames van de ministeries de kredits aan hem geven. Volgend jaar is Ruud weer onze ongeëvenaarde voorzitter.

 

Wouter Hop
Nieman specialist Bouwregelgeving, energie & duurzaamheid

  • SMARTCirculair criterium: SMART Energieneutraal of liever nog... energieleverend

Wouter werkt als adviseur energie & duurzaamheid hard mee aan de energietransitie in de gebouwde omgeving. Door zijn adviezen te richten op de toekomst en te richten op vraagbeperking kunnen gebouwen in de toekomst gebouwd blijven worden zonder dat de natuur te veel beschadigd.

Sven Jense
Oprichter van Climate CleanUp

  • SMARTCirculair criterium: Natuurinclusief, Klimaatpositief

Sven maakt zich met Climate CleanUp hard voor een klimaat waarin CO2, fijnstof en stikstof sterk gereduceerd worden. Hij kijkt naar klimaatbijdragen als biodiversiteit, wateropvang en -hergebruik, groene daken, groene gevels die zorgen dat de lucht schoon wordt en het binnenklimaat gezond

Coen van Rooyen
Algemeen directeur WoningbouwersNL

SMARTCirculair criterium: Haalbaar & Opschaalbaar

Met honderden bedrijven in de huizenbouw achter zich weet Coen dat circulair bouwen steeds meer positie krijgt. Voor opdrachtgevers, bouwers en toekomstige bewoners zijn klimaatpositieve woningen belangrijk maar het moet ook financieel en constructief goed doorgerekend zijn. Coen laat de berekeningen (kosten en constructie) narekenen en zal via zijn achterban een boost geven aan vernieuwende concepten.

Anas Almasri

Willem Vonk

Dagvoorzitters: Anas Almasri en Willem Vonk

Beter, gezelliger en mooier kan het bijna niet met zo’n juryteam en onze twee inmiddels afgestudeerde studenten die het dagvoorzitterschap weergaloos doen. Dat wordt weer een mooi feestje dat je niet mag missen.

 

De Jury in hoogste staat van paraatheid (2021)

Yvonne wil energieleverende ontwerpen, Ruud houdt alle lijntjes strak en is gevoelig voor SDG7 en Coen, tja, je moet de boel wel goed doorrekenen want daar begint hij over!

Sven wordt heel erg blij van jullie klimaatpositieve ontwerpen