Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra is de voorzitter van de landelijke SMARTCirculair Jury

Voorzitter van de jury: Ruud Koornstra
Nationale Energie Ambassadeur

  • SMARTCirculair criterium: Overall en communicatie

Als jurylid en ambassadeur breekt Ruud de lans voor het MBO omdat hij de kracht van jongeren in de techniek erkent en van mening is dat we nog beter naar de onverwachte invalshoeken van onze studenten moeten luisteren.

Ruud maakt zich hard voor vernieuwing. "Als we twee ontwerpen hebben met een gelijk aantal punten, dan krijgt het meest vernieuwende (product)concept de hoofdprijs."

 

Raoul Vleugels
Architect en oprichter van Werkstatt architecten

  • SMARTCirculair criterium: circulair, klimaatpositief ontwerpen en bouwen

Met Raoul in de jury weten we zeker dat elk ontwerp esthetisch, bouwkundig en volgens de circulaire criteria vakkundig wordt doorgelicht.

Raad van Founding Fathers

Teams pitchen hun vernieuwende (product)concepten voor de Raad. Zij helpen het team om het concept door te ontwikkelen tot een business case

Wil je kennis maken met de Raad van Founding Fathers zitten? Klik dan hier

Yoeri van AlterenAntoine HeideveldRuud KoornstraPaul GosselinkTjebbe WillSander Holm

Yvonne Boerakker
Manager Transitie gebouwde omgeving bij Enpuls

  • SMARTCirculair criterium: SMART Energieneutraal of liever nog, Energieleverend

Yvonne maakt zich hard voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Zij weet hoe de hazen lopen, hoe complex lokale omstandigheden soms zijn en hoe belangrijk vernieuwing is. Zij geeft ruim baan aan energieoplossingen die de energietransitie versnellen en daarmee veel van de SDG-goals binnen handbereik brengen. Nationaal en internationaal.

Jurylid Sven Jense

Sven Jense
Oprichter van Climate CleanUp

  • SMARTCirculair criterium: Klimaatpositief

Sven maakt zich met Climate CleanUp hard voor een klimaat waarin CO2, fijnstof en stikstof sterk gereduceerd worden. Hij kijkt naar klimaatbijdragen als biodiversiteit, wateropvang en -hergebruik, groene daken, groene gevels die zorgen dat de lucht schoon wordt en het binnenklimaat gezond

Coen van Rooyen
Algemeen directeur NVB vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers

SMARTCirculair criterium: Haalbaar & Opschaalbaar

Met honderden bedrijven in de huizenbouw achter zich weet Coen dat circulair bouwen steeds meer positie krijgt. Voor opdrachtgevers, bouwers en toekomstige bewoners zijn klimaatpositieve woningen belangrijk maar het moet ook financieel en constructief goed doorgerekend zijn. Coen laat de berekeningen (kosten en constructie) narekenen en zal via zijn achterban een boost geven aan vernieuwende concepten.

Dagvoorzitter: Anne-Marie Rakhorst

Duurzaamheid.nl

Anne-Marie Rakhorst is de beste dagvoorzitter die we ons kunnen wensen. Ze bruist van energie, is overtuigd van de kracht van onze jonge professionals en heeft hetzelfde doel als SMARTCirculair: samen met scholen, experts, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden Nederland klimaatpositief maken.

Alle informatie over de SMARTCirculair finale

Studentenjury Excellencedag 2020

De studentenjury beoordeelt de inzendingen voor de CommunicatieChallenge tijdens de SMARTCirculair landelijke excellencedag op 22 januari 2020

Renske Veenink

4e jaars communicatie

Graafschap College Doetinchem

Tycho de Reus

4d jaars communicatie

Graafschap College Doetinchem

 

Emelie Boullart

1e jaars bouwkunde

Avans Hogeschool Tilburg