Noorderpoort wint de SMARTCirculair Publieksprijs 2020

Noorderpoort studenten onder aanvoering van Sayan Nagalingam en Erwin Bos wonnen met hun dorpje van ‘tiny houses’, op het oude Philipsterrein in het Stadskanaal de publieksprijs SMARTCirculair 2020

Met 5.925 stemmen won het Noorderpoort College in Stadskanaal de SMARTCirculair publieksprijs 2020. In totaal zijn er 13.208 stemmen uitgebracht. Dat zijn bijna 5.000 stemmen meer dan vorig jaar. 

Terechte winnaar is team Noorderpoort. Zij ontwierpen een eco-village voor de stad waarin studenten en jongeren tegen lage kosten in Stadskanaal kunnen blijven wonen in een tiny house dat eenvoudig uitbreidbaar is als de woonsituatie hierom vraagt.

Publieksprijs 2020

Heel de provincie Groningen ging achter het team staan. Bedrijven, woningbouwvereniging, de gemeente Stadskanaal, de school, familie, vrienden en kennissen. Iedereen steunde dit charmante, enthousiaste team door online te stemmen. Dagen lang was het een nek-aan-nekrace met het SMART2050, het studententeam van het ROC van Twente. Maar de klap op de vuurpijl kwam toen alle mentoren gestimuleerd werden om zelf en hun groep studenten te stemmen. Toen was het team niet meer in te halen. En wat zijn ze blij met hun overwinning.

Een terechte winnaar en wat een ontlading!

We zijn heel blij dat Stadskanaal en heel Groningen zo achter het plan stond”, zegt Sayan Nagalingam na afloop.

Dagblad van het Noorden Journalist Luuk Sporrel volgde de live uitzending want binnen een uur stonden ze met een artikel in de krant. Hieruit blijkt wel hoe de provincie Groningen meeleefde met de jongens voor wie deze ontwerpchallenge in de aanloopfase bijzonder emotioneel was door het auto-ongeluk waarin 2 klasgenoten betrokken waren. Ze besloten door te gaan en zijn misschien nu wel vrienden voor het leven.

 

SMART2050, het team van het ROC Twente dat net als de Groningers heel het regionale bedrijfsleven motiveerde om te stemmen, moest genoegen nemen met de tweede plaats.

 

Met 5095 geldige stemmen geen slecht resultaat natuurlijk. Maar zoals dat bij wedstrijden gaat, er kan er maar 1 de winnaar zijn. 

 

SMARTCirculair publieksprijs einduitslag

Uitslag publieksvoring d.d. 7 oktober 2020

ROC van Twente Team SMART2050 5095
Friesland College 159
Alfa & Terra College 185
Technova College Ede 158
ROC MN, Team ABC, Amersfoort 141
Techniekcollege Rotterdam 502
Noorderpoort College, Stadskanaal 5925
Deltion, Zwolle 311
ROC Midden Nederland Nieuwegein 2
Landstede Harderwijk The Aesthetics 544
Horizon College 129
Landstede, Parkeergarage Zwolle 43

Lees meer