nZEB ontwerptool | nieuwe standaard energiebalans gebouwen

Met de nZEB ontwerptool kun je de energiebalans integraal doorrekenen. Zo kun je de energieprestatie van een gebouw nauwkeurig voorspellen. Bij een hoogwaardige uitvoering kun je hiermee zelfs garantie geven op het werkelijke energieverbruik.

De succesvolle bouwfysische berekening PHPP vormt de rekenkern van de nZEB-tool. nZEB staat voor nearly Zero Energy Building en is de Nederlandse vertaling van de PHPP.

Over nZEB

De nZEB ontwerptool is een tool die de bouwfysische werking en energieprestatie van zeer energiezuinige passieve gebouwen volledig integraal in beeld brengt.

  • Deze tool bevat een gedetailleerde invoer van bouwkundige aspecten.
  • Daarnaast heb je ook uitgebreide mogelijkheden voor de invoer van installaties, zoals douche-WTW, warmtepompen, pv-panelen of heatpipes.
  • De nZEB-tool is voorzien van een geïntegreerde variantenberekening. Hiermee kun je de economische effecten van varianten uitbeelden en een haalbaarheidsstudie maken.
  • De nZEB-tool is toepasbaar voor alle energiezuinige projecten die nu in Nederland gebouwd of gerenoveerd worden. In Nederland typische energiezuinige woningconcepten worden in specifieke resultaatbladen uitgebeeld in o.a. het werkblad NoM (‘nul-op-de-meter’), BENG en Active House.
  • Recent is er een Print-tool aan toe gevoegd voor meer gemak bij het presenteren van resultaten en uw advieswerk.

De nZEB-tool, bestemd voor de Nederlandse markt, wordt exclusief verkocht door KERN.

Bekijk hier een uittreksel van een voorbeeldberekening: nZEB-tool_PHPP versie 9

Cursussen

Met enige kennis op het gebied van bouwfysica, excel bouw- en installatietechniek is het mogelijk om met het handboek de nZEB-tool te leren gebruiken.

  • In de cursus Rekenen met de nZEB-tool leer je in twee dagen een eenvoudig project invoeren. Daarmee maak je een vliegende start.

Lees ook