Powerpoint Slides kunnen je helpen tijdens je pitch

Team Tilburg wint SMARTCIrculair 2022 voor opdrachtgever TIWOS

Powerpoint slides helpen je tijdens je presentatie of pitch. Waar moet je op letten? SMARTCirculair heeft goed naar Debatrix geluisterd en deelt drie gouden tips voor je perfecte presentatie.

Powerpoint Slides

Hou houd jij de aandacht van je publiek vast bij het geven van een presentatie? Hoe vaak je ook presenteert, het blijft voor velen een zware dobber. Daarbij heeft de switch naar online presenteren het er ook niet makkelijker op gemaakt. Zie iedereen maar eens bij de les te houden wanneer ze jou alleen op hun beeldscherm zien.

Tips

Powerpoint Slides krijgen daarentegen meestal wél volop aandacht omdat ze schermvullend worden weergegeven. Maak hier gebruik van! Met onderstaande stappen laat je de slides jou een handje helpen bij het boeien van jouw publiek.

  1. Ga tijdens je voorbereiding kritisch door je slides. Een slide dient namelijk altijd een vraag te beantwoorden. Check daarom bij elke slide: wat is precies het probleem en welke vraag beantwoordt deze slide? Geen? -> Slide weglaten. Meerdere? -> Slide opsplitsen. Eén? -> Perfect!
  2. Tijdens de presentatie prikkel je de nieuwsgierigheid van je publiek door eerst hardop de vraag te stellen en pas later het antwoord te geven. Durf een pauze te laten vallen na het stellen van de (retorische) vraag. Dat prikkelt de luisteraars om al even na te denken over de vraag – en het belang voor henzelf – voordat jij het antwoord geeft.
  3. Zet deze vraag niet op de slide zelf. Je presentatie komt veel soepeler en professioneler over als je deze zinnen losjes brengt. Júist op deze momenten kun je het contact met je publiek maken: dan wil je niet dat toehoorders op dat moment naar je slide kijken.

Maak je luisteraar dus nieuwsgierig naar wat je gaat vertellen.

Lees ook