Raad van Founding Fathers brengt innovaties verder

pitchen, marketing, creative mind, crowdfunding, STartUp, Indiegogo, boost, presentation, brainstorm, imagination, concept, product innovation, fundingDe Raad van Founding Fathers gaat zich buigen over de innovaties die tijdens de SMARTCirculair Finale op 7 oktober 2020 gepitcht worden. Het doel is om de teams te helpen hun innovatieve concept door te ontwikkelen. Teams die zich zelf aanmelden of uitgenodigd worden om hun innovatie voor de Founding Fathers te komen pitchen. De leden van Raad bespreken het concept met het team, stellen vragen over het concept en over de rol die het team in de doorontwikkeling wil blijven spelen. Vervolgens bespreken de leden van de Raad wie van hen zich als een Founding Father ontfermt over team en concept. 

Voorbeelden van vernieuwende concepten die tijdens de finale in 2019 zijn gepresenteerd zijn o.a.

Founding Fathers

Het team kent de mogelijkheden die hun vernieuwende concept biedt aan de ontwerpopdracht. Samen met de Founding Fathers bespreken ze de visie, wat ze denken te kunnen (en willen) bereiken in de toekomst in relatie tot investeringen in termen van uren en geld.

De leden van de Raad hebben ieder een netwerk van bedrijven en organisaties die het team kan helpen om het concept verder te brengen. Of als ze het over willen dragen, bedrijven of startups die kansen zien om het concept door te ontwikkelen tot een haalbare business case. De Founding Father die de innovatie adopteert, fungeert als een liaison tussen markt en team.

Specialismen

De Raad bestaat uit leden met elk een eigen expertise en belangstelling. Onderwerpen die passen bij de SMARTCirculair criteria zoals energie, smart systems, natuurinclusief, biobased materiaal, circulaire flexibele en modulaire bouwconcepten etc. Wil je weten wie de leden van de Raad zijn? Klik dan hier. 

Heb je vragen over de procedure, hoe je je kunt aanmelden of wil je deel uitmaken van de Raad van Founding Fathers? Neem dan contact met ons op.

 

Alle informatie over de SMARTCirculair finale