Ynno | De perfecte werkomgeving creëren

Ynno | De perfecte werkomgeving creëren

Smart gebouw beheersystemen zorgen voor besparingen

Ynno – Wat de perfecte werkomgeving is, is voor iedereen verschillend. Want zit je van 8 tot 17u aan een bureau dan heb je andere wensen als iemand die veel ‘buiten’ is, veel vergadert op wisselende plekken en binnen en buiten vliegt.

Dus heeft Ynno het over inventariseren van de wensen en die samenbrengen in een gezonde mix van Bits, Bricks en Brains. Bits gaat over alles wat met het digitaliseren van het werk te maken heeft. Bricks staat voor kantoorinrichting en Brains omvat de mensen die de organisatie dragen. 

Als je dan gelijk smart building technologie kunt meenemen waardoor het binnenklimaat goed is, de energievraag minimaal is en mensen zelf hun comfort kunnen bepalen dan creëer je de perfecte werkomgeving. Maar Frederik van Steenbergen en Edwin Koose zullen jullie met nog veel meer elementen verrassen. Dus maak gelijk de link met hen op Linkedin zodat je later in jullie projectperiode misschien nog een vraag kunt stellen.

Ynno

Frederik van Steenbergen is directeur van Ynno, heeft architectuur gestudeerd en is gespecialiseerd in kantoorinnovatie en het inrichten van de perfecte werkomgeving. Hij werkt veel samen met Edwin Koose. Edwin Koose is bij de TU Delft Smart Building Specialist en gepassioneerd over New Technology

Ynno, Frederik van Steenbergen

Resultaat van de Ynno workshop

Sweet en smart, dat is de uitkomst van deze workshop. Met sweet bedoelen we dat we een omgeving creëren waarin het welzijn van gebouw gebruikers centraal staan. En dan kun je ook denken aan studenten in hun schoolomgeving. Met smart bedoelen we al die slimme technologie waarmee je je ontwerp kunt verrijken om het daardoor duurzamer te maken. Water, elektra, warmte, voedsel … You name it.

TU Delft, Edwin Koose

  • Max. 20 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop waarin jullie zelf nadenken over een case
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Frederik van Steenbergen, directeur Ynno en Edwin Koose, directeur Ventus Group BV

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs

Ynno over de huidige kantorenmarkt

‘Wie kan delen, kan vermenigvuldigen’

De huidige kantorenmarkt bestaat simpelweg uit een overschot aan fantasieloze, inefficiënte, rechttoe rechtaan blokkendozen. Stap een willekeurig kantoor binnen en het eerste wat je ziet is een afschuwwekkende, volkomen identiteitsloze receptie. Sla vervolgens links of rechtsaf en je komt terecht in een lange gang met aan weerszijden deuren. Doorgaans heb je geen idee wat zich achter die deuren bevindt. Daarnaast ontbreekt het in deze panden aan verbinding tussen de vloeren: ze zijn als het ware opgebouwd als op elkaar gestapelde pannenkoeken, terwijl een gebouw juist moet ‘dwingen’ onderling kennis te delen.