Over de Bouw OntwerpChallenge

Ruud Koornstra
nationale energiecommissaris

In de Bouw OntwerpChallenge strijden multidisciplinaire mbo-studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp voor een opdracht van hun opdrachtgever. En jullie horen erbij!

 

 

Hiermee helpt SMARTCirculair jullie

  1. Planning en Projectdocumenten
  2. Teamcaptains overleg, online, elke 14 dagen
  3. (Maatwerk) gastlessen, masterclasses en bedrijfsbezoeken
  4. Projectwijzers voor teamcaptains
  5. Alles over de finale voorbereidingen op SMARTCirculair.com
  6. Toolkit met heel veel inspiratie en innovatie
  7. Inspiratie, kennis en hulp via de socials (Instagram)
  8. Jullie mediacampagne

 

Jurycriteria

Er zijn verschillende jurycriteria waar jullie je mee bezig moeten houden voor de Bouw Ontwerpchallenge. Deze leggen jullie uit in je rapport(en), het 3D-model, de video en natuurlijk jullie pitch tijdens de finale. Je pitch van 4 minuten is het sluitstuk. Ervaring leert dat teams dan soms toch met onverwachte dingen komen die de jury eerder niet opgevallen waren.

Klik hier om naar de jurycriteria te gaan

 

Jury 2022

De prijzen

Bij de SMARTCirculair Bouw Ontwerpchallenge kunnen jullie verschillende prijzen winnen! Natuurlijk strijden jullie allemaal voor de hoofdprijs, maar ook kunnen jullie tijdens de kickoff een prijs winnen voor jullie meest circulaire, klimaatpositieve advies en tijdens de Excellencedag kunnen jullie meedoen aan de communicatiewedstrijd!

Klik hier om meer te weten te komen over de prijzen

 

Team Tilburg wint SMARTCIrculair 2022 voor opdrachtgever TIWOS

Tilburg won in 2022

In 2022 heeft ROC Tilburg de juryprijs gewonnen. Als het aan de studenten van het ROC Tilburg ligt krijgt Tilburg een groen hart met sociale huurwoningen en appartementen van hout omgeven door een groene oase. Het studententeam Bouwkunde presenteerde het ontwerp van een appartementencomplex met zes woonlagen en vijf grondgebonden woningen in opdracht van TIWOS en won daarmee de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge overtuigend.

Op deze pagina kun je meer vinden over hun project