Over de Bouw OntwerpChallenge

Ruud Koornstra
nationale energiecommissaris

In de Bouw OntwerpChallenge strijden multidisciplinaire mbo-studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp voor een opdracht van hun opdrachtgever. En jullie horen erbij!

 

 

Hiermee helpt SMARTCirculair jullie

  1. Planning en Projectdocumenten
  2. Teamcaptains overleg, online, elke 14 dagen
  3. (Maatwerk) gastlessen, masterclasses en bedrijfsbezoeken
  4. Projectwijzers voor teamcaptains
  5. Alles over de finale voorbereidingen op SMARTCirculair.com
  6. Toolkit met heel veel inspiratie en innovatie
  7. Inspiratie, kennis en hulp via de socials (Instagram)
  8. Jullie mediacampagne

 

Jurycriteria

Er zijn verschillende jurycriteria waar jullie je mee bezig moeten houden voor de Bouw Ontwerpchallenge. Deze leggen jullie uit in je rapport(en), het 3D-model, de video en natuurlijk jullie pitch tijdens de finale. Je pitch van 4 minuten is het sluitstuk. Ervaring leert dat teams dan soms toch met onverwachte dingen komen die de jury eerder niet opgevallen waren.

Klik hier om naar de jurycriteria te gaan

 

Jury 2022

De prijzen

Bij de SMARTCirculair Bouw Ontwerpchallenge kunnen jullie verschillende prijzen winnen! Natuurlijk strijden jullie allemaal voor de hoofdprijs, maar ook kunnen jullie tijdens de kickoff een prijs winnen voor jullie meest circulaire, klimaatpositieve advies en tijdens de Excellencedag kunnen jullie meedoen aan de communicatiewedstrijd!

Klik hier om meer te weten te komen over de prijzen

 

Team Landstede wint met SMARTCirculair 2023

Landstede won in 2023

In 2023 won Landstede mbo de hoofdprijs met hun ontwerp van gebouwen en gebiedsontwikkeling 'Van de CapellenCampus' in Zwolle. Als het aan de studenten van Landstede ligt krijgt de wijk een een groen hart waarin rijk voorzien is in wateropvang en een biodiverse inrichting waar wijkbewoners elkaar graag ontmoeten, spelen en recreëren. De gebouwen op de Campus zijn circulair herbestemd met (sociale) huurwoningen en appartementen, bedrijfsruimten, culturele ruimten waaronder een bibliotheek, meldpunt en 'huiskamer' voor wijkbewoners. En dat alles in een autoluwe omgeving. Het studententeam Bouwkunde presenteerde hun ontwerp van toekomstbestendige flexwoningen in een groene oase in opdracht van de gemeente Zwolle en won daarmee de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge 2023overtuigend.

Op deze pagina kun je meer vinden over hun project