[ssba]

Registratie open | Energie OntwerpChallenge 2022

De registratie van de Energie OntwerpChallenge is open. Houden jullie van een uitdaging? Vinden jullie energie- en klimaat belangrijk? Laat dan zien wat je kunt en doe mee aan de Energie OntwerpChallenge 2022.

Ontwerp het energiesysteem van de toekomst

Onderzoeken, Ontwerpen, Bouwen, Pitchen, Stralen en … Doorontwikkelen!

De energietransitie moet nu echt van de grond komen. Grondstoffen en materialen moeten in de kringloop blijven en de reductie van CO2, stikstof, fijnstof en andere vervuilende stoffen moet nu eindelijk echt op gang komen. Het is menens. Urgenda stapt opnieuw naar de rechter om de staat te dwingen en Shell is gemaand om nu ook echt stappen te zetten.

We hebben een veelheid aan innovatieve energieoplossingen nodig en wie kunnen dat beter bedenken dan jij met je medestudenten?

Think it, design it, create it

Bedenk het energiesysteem van de toekomst waarmee we Nederland versnelt vergroenen en de wereld mooier maken

4 Uitdagingen

Kies uit een van de vier uitdagingen:

 1. Energie Opwekken
 2. Energie Opslag
 3. Energie Transport
 4. Smart Systems / Data

Bijvoorbeeld: bedenk een innovatieve oplossing voor de opslag van energie in snel groeiende regio’s als Havengebied Rotterdam, Brainport Eindhoven, Zaanstad, Utrecht.

In drie stappen naar de winst

 1. Met je team formuleer je een onderzoek- en/of ontwerpvraag die kan bijdragen aan (een deel van) de oplossing voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we de efficiëntie van vraag en aanbod van energie verhogen?
 2. Vervolgens ga je met je team op zoek naar een mogelijk antwoord op je vraag. Je bedenkt nieuwe concepten, ontwikkelt prototypes of modellen en test ze aan de eisen van de praktijk.
 3. In de eindpresentatie leg je jouw oplossing uit aan het jurypanel onder leiding van Ruud Koornstra, en aan een panel van opdrachtgevers en toekomstige klanten.

Door het samenwerken met andere studenten, leer je het ‘probleem’ vanuit verschillende kanten benaderen. En je leert uitleggen wat de meerwaarde van jullie concept is. De samenwerking, het projectmanagement en alle communicatie hierom heen,

Hierdoor ontwikkel je naast vakgerichte kennis, tal van andere vaardigheden zoals onderzoeken, samenwerken, omgaan met onzekerheid, oplossingsgericht denken, organiseren en communiceren. Stuk voor stuk vaardigheden die je later nodig hebt. Welk beroep je ook kiest: van ondernemer tot specialist in een bedrijf. Deze vaardigheden laten de waarde van jouw kennis en expertise als engineer zien.

Ontwerpcriteria

 1. Creatief, inventief, vernieuwend
 2. Innovatie in techniek en opbrengst
 3. Bijdrage aan circulariteit en CO2 reductie
 4. Opschaalbaarheid en operationele toepassing

Investeer in je toekomst en in een klimaatbestendig Nederland!

De registratie is open

Doe mee aan de SMARTCirculair Energy OntwerpChallenge en …

 • Draag bij aan een groene wereld met voldoende betaalbare energie voor iedereen
 • Ontwikkel jezelf in een razend tempo
 • Profileer je binnen de energiesector
 • Breid je CV uit met een geweldige ervaring
 • Kom in contact met bedrijven en experts die je helpen met je conceptontwikkeling en met de doorontwikkeling van je product

 

Lees ook

Bijdrage aan SDG-Goals