Gedeputeerde Edwin Hoogland opent SMARTCirculair

Gedeputeerde Erwin Hoogland, Overijssel

Hoogland: mbo studenten kunnen de circulaire bouw versnellen. Jullie zijn degenen die de toekomst gaan bepalen en gaan inrichten.

Gedeputeerde Edwin Hoogland (Overijssel) opent de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge finale 2024 in Zwolle.

Hoogland is trots dat hij de aftrap mag doen omdat hij de kracht van de bouwers van morgen voor de circulaire gebouw/gebiedsontwikkeling herkent en onderschrijft.

Aarde, boeren en bouw

Circulariteit is belangrijk voor de provincie Overijssel. Hoogland is overtuigt van het feit dat circulariteit de route is die we moeten gaan.

Hoogland: ‘We kunnen de aarde maar een keer gebruiken.’ Overijssel wil op het gebied van circulariteit het maximale behalen.

‘Als je circulair bouwt doe je iets goeds voor de natuur. Er zit een verdienmodel in circulair bouwen voor de agrarische sector die de vezelgewassen teelt die in de bouw nodig voor isolatie. Ik ben al overtuigd want ik zag net waanzinnig gave oplossingen voor de problemen die we hier hebben. Zoals bijvoorbeeld, hoe ga je om met het tekort aan woningbouw? Bijvoorbeeld door woningen op gebouwen te plaatsen. Hoe ga je om met het hergebruiken van gebouwen? Daar hebben we de denkkracht van studenten voor nodig. Daar zijn jullie studenten heel goed mee bezig. Jullie zijn degenen die de toekomst gaan bepalen en gaan inrichten. 

De heer Hoogland gaat op de koffie bij het winnend team Technova in Ede

Uitnodiging voor de winnaars

De gedeputeerde belooft de teams dat hij koffie komt drinken bij het team dat de SMARTCirculair finale 2024 wint. Ook als dat buiten Overijssel is.

Meneer Hoogland: U mag naar Ede want het Technova team heeft gewonnen met het optoppen van zes flatgebouwen aan de Zoom en de Kleefse Hoek.

  • KLIK HIER om meer over het winnend optopproject in Ede te lezen
  • KLIK HIER voor alle rapporten, tekeningen en meer van Team Technova
  • KLIK HIER voor alle deelnemende Studententeams 2024

 

Overijssel commit zich aan de bouwers van morgen

De provincie Overijssel steunt SMARTCirculair sinds 2020. Dit jaar dus voor het vierde jaar. En omdat de provincie Overijssel het mbo heel belangrijk vindt en circulariteit het nieuwe normaal aan het worden is, loopt deze ondersteuning nog wel even door. Daar zijn we heel blij mee natuurlijk. Want het geeft net dat beetje meer ruimte voor grote evenementen als deze finale in Zwolle.

Hartelijk dank Overijssel, hartelijk dank meneer Hoogland. Fijn dat u de moeite nam om u door de studenten te laten informeren over hun oplossingen voor de bouw van morgen.

 

Lees ook