Gevraagd: architect die studenten bouwkunde wil begeleiden in hun ontwerpopdracht

Metamorfose marktplein Hengelo ontworpen door studententeam ROC van Twente (Special Award 2021)

ARCHITECT gevraagd die studententeam (Hengelo) wil begeleiden in het ontwerpproces van een circulair, klimaatpositief (gebouw)ontwerp. 

Stichting SMARTCirculair is op zoek naar een of meerdere architecten die het een uitdaging vinden om met jonge talentvolle bouwkunde studenten te werken aan een ontwerpopdracht circulaire bouw. Gepensioneerde architecten en bouwkundigen zijn ook welkom om te reageren.

Onderwijs Overijssel

Het betreft het ROC van Twente in Hengelo. Een ervaren interdisciplinair studententeam dat een oud schoolgebouw in Almelo wil gaan transformeren naar een duurzaamheid belevingscentrum voor de wijk. Want huizenbewoners moeten hun huizen gaan verduurzamen maar waar moet je dan aan denken, wat kost het en hoe betaalt het zich terug. Daarvoor wil het team ook een toolkit ontwerpen voor de wijk, voor de stad, voor Overijssel.

Voor dit gedreven team zijn we op zoek naar een geëngageerde coach / inspirator. Is dit iets voor u?

Over de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge

In de Bouw OntwerpChallenge strijden multidisciplinaire mbo-studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp voor een opdracht van hun opdrachtgever!

Nieuwbouw – Herbestemming – Renovatie

SMARTCirculair Ontwerpcriteria

Naast het programma van eisen van de opdrachtgever, heeft stichting SMARTCirculair haar eigen wedstrijdcriteria waaraan het studententeam moet voldoen:

  • SMART energieneutraal/energieleverend
  • Natuurinclusief / Biodivers
  • Circulair, biobased ontwerp (flexibel, modulair en klimaatpositief)
  • Haalbaar en opschaalbaar (constructief en financieel)
  • Communicatie & multimedia campagnes

Architect, bouwexpert …

Landstede valt al twee jaar in de prijzen. In 2020 wonnen ze de hoofdprijs van 5000 euro en in juni 2021 een special Award. We denken dat het studententeam geholpen zou zijn met een architect maar experts in bouwproces management, bouwfysica, constructie etc zijn ook welkom om te reageren.

Een ‘DUObaan’ hoort zeker tot de mogelijkheden!

Dus … Helpt u dit studententeam opnieuw aan de winst? 

Neem dan contact met ons op. Tanja Nolten Stg. SMARTCirculair, tanja@smartcirculair.com of 06 16342889

Een ander studententeam begeleiden?

Teams uit heel Nederland nemen deel aan de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge. Als organisatie weten we bijna zeker dat alle teams blij zijn als u zo nu en dan tijd vrij wilt maken voor een team. Misschien niet wekelijks maar een paar uur elke maand is een welkome aanvulling op het programma. Dus woont u in de omgeving Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden, Assen, Roermond, Tilburg, Vlissingen, Dordrecht, Rotterdam of Twente? En vindt u het leuk om studenten te begeleiden in het ontwerpproces? Dan komen we heel graag met u in contact. Bel dan naar Tanja Nolten,  06 16342889

Stichting SMARTCirculair

Empowering the future

Link naar de bijdrage van het Landstede team 2021

Lees ook