https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
Gevraagd: Bouwers met Lef - SMARTCirculair

Gevraagd: Bouwers met Lef

Sven | Bouwer met Lef

Sven is een van die koplopers. Sven is een Gideon

Heb jij lef? Bij transitie in de Bouw gaat het al snel over techniek. Het gebruik van materialen, nieuwe innovaties voor het opwekken van energie en schaalbare oplossingen voor het isoleren van gebouwen.

Maar wat heb je aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties als de bedrijven die ze moeten doorvoeren niet klaar zijn voor verandering?

De bouw kenmerkt zich door een cultuur die naar binnen gekeerd is, niet integraal denkt, hiërarchisch gestuurd is, niet divers en stuurt op korte termijn winst. Dus als je wil dat die briljante innovaties ook voor de juiste verandering zorgen, moet er eerst aandacht zijn voor iets anders: de sociale transitie.

Bouwers met lef

Om te werken aan verandering moet je sterk in je schoenen staan. Koplopers en hoge bomen vangen veel wind. Hier heb je dappere strijders voor nodig. Weg van de gebaande paden. Gideons zijn mensen die nieuwe paden vrijmaken om een nieuwe omgeving te creëren waarin wel ruimte is voor verandering en innovatie.

Ben jij niet als een dappere strijder geboren? Dat geeft niet. Met wat meer vertrouwen kom je een heel eind. Meer vertrouwen in jezelf, meer vertrouwen aan anderen geven. Dat is ook veel leuker samenwerken toch?

We handelen vaak uit wantrouwen in plaats van vertrouwen. En als we kaders hebben voor een project laten we geld toch zwaarder wegen dan duurzaamheid. Niet voor alles is direct een passende oplossing. Als je voelt dat het anders kan, dan moet je het doen. Als je nog niet weet hoe het anders kan, moet je het kunnen bespreken We moeten de stap buiten onze comfortzone durven zetten. We hebben Bouwers met Lef nodig!

Ruud Koornstra
SMARTCirculair juryvoorzitter

Verandering

De bouw is een complex systeem met veel masculiene energie. Allerlei mensen en partijen hebben verschillende belangen. En die staan vaak haaks op wat goed is voor de aarde, voor het klimaat. Systemen veranderen doordat mensen veranderen. Daar is lef voor nodig.

We onderschatten vaak welke invloed we als individu hebben. Wij noemen dat ook wel de illusie van machteloosheid. Gideons gaan staan en spreken zich uit. Wij helpen zo om de transitie in de bouw te versnellen.

Naast het isoleren van je eigen huis gaat dit ook over andere mensen bewust maken en ons inzetten voor een progressiever overheidsbeleid. Op alle vlakken is vaar nodig om de 1,5 graad samenleving mogelijk te maken. We hebben jou nodig.

Dus doe mee, spreek je uit en word een koploper. Wij helpen je. Samen maken we een betere wereld. Een wereld met toekomst. Voor de toekomst.

 

Lees meer