Sempergreen workshop groene daken, wateropvang en PV

Een slim groendak met pv en wateropvang

Sempergreen is gespecialiseerd in daken en de laatste tien jaar steeds meer groene daken. Zij tonen aan dat de combinatie van een groendak met PV zorgt voor meer energieopbrengst. En dat een groendak prima te combineren is met wateropvang.

Er zijn nog steeds architecten die denken dat de combinatie groendak met PV niet verstandig is zo hoorden we afgelopen schooljaar van het Noorderpoort College in Stadskanaal. Zij hadden daarvoor een gastles groene daken gehad waarin aangetoond werd dat de verkoeling door het groene dak juist zorgt voor meer energieopbrengst. En zo konden ze dus beargumenteren waarom de combi een goede keuze is. Wat als je er ook nog waterberging aan toe voegt?

Resultaat van de Groendak workshop

In deze workshop komen de ins en outs van groene daken voorbij. Waar moet je aan denken? Wat betekent het voor de constructie. Hoe werkt het met wateropvang en hoe moet je de PV erop toevoegen?

Groene daken zorgen niet alleen voor meer biodiversiteit in de stedelijke omgeving. Het absorbeert ook CO2, draagt bij aan verkoeling in de stad (klimaatadaptief) en meer wooncomfort.

  • Max. 30 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met uitdaging om energieopslag kansen te inventariseren die passen bij je ontwerp of de case
  • Duur: 50 minuten
  • Door: Kees Spanjer accountmanager bij de Sempergreen Group

 

Over Sempergreen

Sempergreen – kweker in hart en nieren – is een organisatie die de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en groen in de stad. Wereldwijd leveren wij kwaliteitsproducten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking. Onze ambitie als marktleider is om samen met onze klanten de wereld een stukje groener te maken.

Innovaties voor een groene stad

Al sinds onze oprichting in 1996 combineert Sempergreen liefde voor de natuur met een gezonde dosis ondernemerschap. Binnen onze afdeling productontwikkeling & innovatie worden onze producten uitvoerig getest. Alles met als doel om innovatieve producten te kunnen bieden, die het leven in de stad een stuk groener en aangenamer maken voor onszelf en toekomstige generaties.

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs