Jasper Pat | Ze kunnen meer dan je denkt

Jasper Pat, Het heeft me verbaasd wat ze allemaal in de vingers te hebben. Het is heel leuk om met de jongens samen te werken.

Jasper Pat is opdrachtgever van het Landstede studententeam voor de renovatie/uitbreiding van basisschool de Aquamarijn in Zwolle. De studenten hebben hem enorm verrast!

Jasper Pat blikt terug op de SMARTCirculair Finale op 15 juni in Amersfoort:

‘Er zit een groot verschil in de resultaten. Verschillende insteken. De een zit heel praktisch in de herbestemming van het gebouw. Het andere team zit er veel meer conceptueel in.

“Ons” studententeam van het Landstede Harderwijk had ons helemaal niet zo hard nodig. Het was super leuk om met ze samen te werken.

Video interview

 

School van de Toekomst

De studenten kregen de opdracht om een oude basisschool de Aquamarijn in Zwolle te renoveren / uitbreiden tot een circulair, fijn gebouw als brede school met huisartenspost. De gemeente Zwolle heeft zichzelf tot doel gesteld om klimaatadaptief en circulair te worden. Dus toen het team ook kwam met het criterium haalbaar en opschaalbaar dachten we: dat kunnen wij ook goed gebruiken natuurlijk. Verder hadden we zelf nog niet goed nagedacht over ons PvE. Daarom was het een mooie studie over wat we kunnen doen. Ze kunnen meer dan je denkt.’

Het heeft Pat verbaasd wat ze allemaal in de vingers te hebben. En het is heel leuk om met de studenten samen te werken en te zien wat ze maken (ontwerpen en adviseren).

*NOTE: het studententeam heeft een special Award gewonnen tijdens de SMARTCirculair Finale 2022

 

Meer interviews

Lees ook

Over SMARTCirculair

In de nationale ontwerpwedstrijd SMARTCirculair strijden mbo-studententeams om het meest CO2 vriendelijke, spraakmakende, slimme en uitdagende ontwerp voor een lokale opdracht, daarbij ondersteund door gemeenten, marktpartijen en experts.

Ontwerpcriteria voor de studententeams zijn:

  1. Smart Energie Systemen
  2. Natuurinclusief, bio divers
  3. Circulair, flexibel ontwerp
  4. Haalbaar en opschaalbaar
  5. Communicatie en multimedia campagnes

Over de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge

SMARTCirculair wil Overheid, Ondernemers en Onderwijs verbinden rond het thema smart energieneutraal/energieleverend en circulair bouwen met als doel om meer studenten voor een technische studie te motiveren en de circulaire, klimaatpositieve economie te versnellen.