Wytze Kuijper | Studenten onderbouwen wat ze vertellen

Cirkelstad Spinner Wytze KuijperCirkelstad spinner Wytze Kuijper heeft het studententeam ‘Horizon’ van het Technova Ede begeleid. Kuijper over SMARTCirculair:

‘Dit zijn circulaire vraagstukken die ertoe doen. Gisteren tijdens de PROVADA Beurs in de RAI in Amsterdam had ik het erover. Daar passen jullie bij!

SMARTCirculair zorgt voor samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs waardoor ”blended learning’ ontstaat. Studenten ontwikkelen denkvermogen, samenwerkingsvermogen en enthousiasme. Ze maken een professionalisering sprint door.

Circulaire BouwEconomie

Kuijper vind de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge is super essentieel.Twee dingen springen eruit:
1. Circulair bouwen moet veel meer in het curriculum komen
2. Studenten worden uitgedaagd als ze deelnemen aan een challenge

Steile leercurve

‘Hoe je de studenten ontmoet, de opdracht definieert en hoe je de studenten dan een enorm steile leercurve ziet doormaken. Kennis ontwikkeling, nieuwsgierig maken, onderzoeken, sprekers uitnodigen en dat allemaal vertalen in het ontwerp. Want goede ideeën zijn belangrijk, het kunnen vertellen is twee. Deze studenten zijn heel goed in staat zijn om het verhaal te vertellen. Ze onderbouwen wat ze vertellen!’

Kuijper: ‘Wees nieuwsgierig. Blijf Alert. Scholen hanteren nog dezelfde boeken als die ik gebruikte 30 jaar geleden. Er gebeurt buiten zoveel. Het wordt tijd om het curriculum veel meer up to date te maken zodat we echt met vraagstukken die er toe doen aan de slag gaan.’

Blended Education

Kuijper: ‘Dan zie je op scholen veel meer de samenwerking ontstaan. Het gaat niet over installaties, het gaat niet over bouw, het gaat niet over communicatie. Die drie samen creëren magie. Dat is hier ook gebeurd. Dan ontstaat er blended education en enthousiasme. Daarom heb ik als opdracht het ontwerpen van hun eigen toekomst meegegeven. Hoe wil je wonen, waar wil je wonen, waar word je blij van en wat is daarvoor nodig?

Dat hebben ze gecreëerd en ik denk dat het Technova Team een super mooie eerste stap gezet heeft.’

 

Video interview

 

Meer interviews

Lees ook